avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical rezultat în urma unei consultaţii la o clinică privată de top

Va rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat legat de o problemă mai puţin obişnuită. Am descoperit recent că am nişte probleme de sănătate. Deoarece m-am speriat destul de tare, am căutat informaţii despre medicii buni din domeniul respectiv. Spre norocul meu (aşa credeam atunci) am găsit, la una dintre clinicile private de top, destul de exclusivistă (în special prin preţurile aplicate, dar şi prin numele mari de medici care acordă acolo consultaţii) un medic despre care ştiam că este cel mai bun specialist în domeniul în care aveam eu nevoie. Surpriza a început chiar de la primul contact în cabinet, când a început să vorbească numai aiureli despre conducerea clinicii respective, aducând injurii atât patronilor, cât şi unor medici care profesau acolo (era de faţă şi o asistentă). Evident, pe mine nu mă interesau acele aspecte, căci mă dusesem să primesc un diagnostic şi un tratament şi, în plus, nici nu cunoşteam persoanele despre care mi se vorbea. Nu a dorit să-i arăt analizele pe care le făcusem în prealabil şi, mai grav, pe interpretarea ecografiei pe care mi-a facut-o nu a prins exact problema pentru care venisem. Nici nu mi-a trecut prin cap că nu va scrie în raportul medical acel aspect (este vorba despre o mică tumoră), căci i-am spus că de aceea venisem, căci îmi apăruse la o ecografie de control pe care o făcusem la policlinica unde sunt arondată. Mi-a spus că a văzut-o, că este încă mică şi trebuie monitzorizată peste 6 luni, dar a ţinut să mai adauge că din acest motiv "X" şi "Y" (două persoane publice binecunoscute) au "mierlit-o". Pe raportul medical care mi s-a înmânat la finalul consultaţiei, la recepţie, când am achitat, NU a scris absolut nimic despre acest aspect (nu numai că nu a scris dimensiunile, la acest moment, dar nici măcar nu a menţionat existenţa ei). Atunci, ce ar fi trebuit să monitorizez peste 6 luni, dacă nu aveam coordonatele la care urmau să se raporteze verificările ulterioare?
Partea şi mai ciudată vine acum: mi s-a comunicat, după ce am plătit (o sumă mare, cam de 4 ori costul unei consultaţii la alte clinici private), mi s-a spus că dl doctor şi-a uitat parafa acasă. A rămas că în ziua următoare când va avea consultaţii se va printa un nou raport medical pe care se va aplica parafa, urmând apoi să-l ridic de la recepţie. Au trecut de atunci două săptămâni şi, deşi am dat numeroase telefoane la clinica respectivă, mi se spune, sub diverse pretexte, că încă nu s-a rezolvat (ba că doctorul nu a venit, ba că iar a uitat). Presupun că medicul respectiv conştientizează că a făcut acea consultaţie şi ecografie în bătaie de joc şi nu vrea să şi asume documentul.
Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi ce ar trebui să fac în aceste condiţii, deoarece am senzaţia că cei de la clinica respectivă îşi bat joc de mine (bănuiesc că şi alţi pacienţi ai doctorului respectiv sunt în situaţii similare, căci persoana de la recepţie mi-a spus "din păcate, nu sunteţi singura pacientă pentru care dl doctor a uitat să pună parafa"). Când a trebuit să achit multe sute de lei pentru acea bătaie de joc de consultaţie nu a uitat, însă, nimeni să-mi ia banii.
Mulţumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
elenagabi, utilizator
Va trebui sa formulati o plangere la colegiul medicilor si eventual o plangere penala impotriva medicului.
Mult succes.
av.M.Hornea
Nu mă gândesc să merg atât de departe, căci nici nu cred că aş avea vreo şansă. Este medicul celor mai bogaţi oameni din România şi - teoretic - cel mai bine cotat pe domeniul respectiv. Aş vrea să ştiu, însă, dacă pot depune o plângere la OPC (în primul rând pentru că mi s-a dat acel raport medical fără parafă şi se refuză în continuare acest lucru, deci referitor la calitatea serviciilor) măcar pentru a-mi recupera suma uriaşă pe care am achitat-o. Pe de altă parte, eu cred că era exclusiv treaba clinicii respective să se ocupe să primesc acel document cu parafă în cel mai scurt timp, căci ei sunt în culpă pentru acest fapt.
Puteti depune plangere la OPC, insa recuperarea sumei de bani platita va trebui s-o faceti doar prin instanta. Mi-e greu sa cred ca se va sesiza clinica respectiva si va va restitui suma data pentru consultatie.
Măcar să li se aplice o amendă, căci este o incredibilă bătaie de joc ceea ce mi s-a întâmplat. În loc să mă aleg cu un diagnostic şi un tratament, am fost, practic, jefuită de multe sute de lei (echivalentul a jumătate din salariul meu)
Elena Gabi, din aceasta cauza aceasta tara inca coclaie pentru ca desi a-ti fost tratata cu bataie de joc ,sa nu folosesc alt cuvint mai dur nu vreti sa mergeti mai departe .Atunci la ce sa ne mai asteptam de la ACEI tovarasii doctori care actioneaza dupa bunul lor plac ,stiind ca aceasta tarisoara nu are pirghiile necesare pentru a stirpi acesti fara rusine si nesatui de bani ?Daca nu mergeti mai departe arunci ce a-ti dorit de fapt ?.Nu au salariile corespunzatoare occidentului ?Dar ceilalti care muncesc il au?Dar daca se insumeaza tot ceea ce cistiga din spitale ,clinici private, ore de curs, la cit se poate ridica ?

Alte discuții în legătură

Facturare la o luna de la efectuarea serviciilor Dx11 Dx11 Buna ziua, Am efectuat acum o luna un consult medical la o clinica privata din oras. Beneficiez de o asigurare de sanatate privata la locul de munca actual. ... (vezi toată discuția)
Neplata unei facturi din 2009 roxana_n roxana_n Buna ziua, In anul 2009 m-am operat la o clinica privata. Am avut o reducere de 15% la plata facturii, datorita asigurarii pe care o aveam la vremea ... (vezi toată discuția)
Consult la clinica privata - doctorul refuza sa-mi dea scrisoarea medicala Nyykk Nyykk Buna ziua, Am fost la o clinica privata la consult iar doctorul refuza sa-mi elibereze scrisoare medicala (cred ca asa se spune, sau raport, sau rezumat ... (vezi toată discuția)