avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Facturare la o luna de la efectuarea serviciilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Facturare la o luna de la efectuarea serviciilor

Buna ziua,

Am efectuat acum o luna un consult medical la o clinica privata din oras. Beneficiez de o asigurare de sanatate privata la locul de munca actual. Problema este ca la momentul efectuarii consultului, doamna de la receptie ar fi trebuit sa urmeze procedura si sa ia legatura cu asiguratorul pentru decontarea serviciilor medicale. Dansa nu a facut acest lucru. In urma efectuarii consultului propriu zis, chiar am intrebat-o daca totul este in regula si ar mai trebui completat ceva, vreun formular, pentru ca stiam de la un consult anterior procedura si mi se parea ciudat de data aceasta sa plec doar cu o scrisoare medicala in mana. Dansa mi-a spus ca nu si am crezut ca vorbise deja si totul e in regula.
Astazi, la aproximativ o luna de la consultatia respectiva, primesc un telefon de la clinica privata respectiva, cum ca ar fi trebuit sa achit contravaloarea consultatiei si au recunoscut greseala comisa de colega lor de la receptie. Eu am mers la acea clinica tocmai in ideea ca mi se va deconta de catre firma de asigurari. Dar astazi abia cei de la clinica i-au contactat pe cei de la asigurari. Nefiind posibila decontarea, la aproape o luna de la servicii, cei de la clinica mi-au emis o factura astazi, cu scadenta la finalul lunii. Au schimbat discursul, cum ca diagnosticul pe care mi l-a acordat doctorul ar avea caracter cronic si ca trebuie sa achit contravaloarea sumei, urmand ca mai apoi sa ma descurc eu cu firma de asigurari si sa-mi recuperez banii. Nimic mai fals, diagnosticul a fost unul eronat, pus ca sa fie acolo, consultatia neavand nici un rezultat si nerecomandandu-mi-se nici un fel de tratament.
Acum intrebarea, este legala facturarea acestui serviciu medical la o luna de la efectuarea acestuia ? avand in vedere ca era firesc sa mi se comunice macar situatia la momentul respectiv ? Daca nu achit factura respectiva e posibil sa mi se puna poprire pe conturi ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
Dx11, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Bilet de trimitere consult medical Roxana Ilea Roxana Ilea De curand m-am confruntat cu urmatoarea situatie din domeniul asigurarilor de sanatate: am avut nevoie de o consultatie medicala la pneumologie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Neplata unei facturi din 2009 roxana_n roxana_n Buna ziua, In anul 2009 m-am operat la o clinica privata. Am avut o reducere de 15% la plata facturii, datorita asigurarii pe care o aveam la vremea ... (vezi toată discuția)