avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata unei facturi din 2009
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata unei facturi din 2009

Buna ziua,

In anul 2009 m-am operat la o clinica privata. Am avut o reducere de 15% la plata facturii, datorita asigurarii pe care o aveam la vremea respectiva. Dupa 5 luni mi s-a mai recomandat de catre doctora care m-a operat niste injectari . Am fost de acord, mai ales ca ma informase dupa operatie ca timp de 6 luni, orice vizita si consult va fi gratuit, lucru care nu s-a intamplat. De cate ori am fost la control, mi se lua din vizite (eu avand prin asigurare un numar limitat pe an).
Pe data de 04/07/2009, am fost la cabinet si mi s-a injectat un produs sclerozat. Doamna doctor m-a informat cat costa, dar mi-a spus ca nu voi plati datorita operatiei pe care o facusem. La iesirea din cabinet am fost cu foia de consult la receptie, dar m-a instiintat ca m-ar costa ceva . Acum in anul 2012, primesc o instiintare de la o firma de recuperari debite, ca am de platit o factura la clinica respectiva, reprezentand consultatia respectiva. Am aflat prin detaliile pe care le-am solicitat ca factura a fost emisa pe data de 06/07/2009 si nu pe 04/07/2009 cand am fost la consultatie. Pana mi-a expirat asigurarea, respectiv in august 2001, de ce nu m-a informat nimeni de la acea clinica , desi am fost de "n" ori la consultatii, ca am o factura de platit?
Nu am de gand sa platesc acea factura, care va fi certitudinea ca nu ma voi trezi si cu alte facturi de plata?
Ce se va intampla daca nu voi achita acea factura?
Si e normal sa o platesc?
Cel mai recent răspuns: roxana_n , utilizator 16:02, 25 Mai 2012
Nu stiu daca e normal s-o platiti pt ca nu stiu cum v-ati inteles, ce drepturi aveati prin acea asigurare etc.
Daca n-o veti plati, este posibil sa va actioneze in judecata, va puteti apara cu aceasta ocazie
La acea consultatie doctora mi-a spus ca interventia costa, dar nu voi plati nimic datorita operatiei care am avut-o. La clinica respectiva, dupa consultatie, se procedeaza in felul urmator : doctorul conduce pacientul la receptie cu foaia de consult, receptionera verifica foaia si iti spune daca ai asigurare, daca inerventiile sunt acoperite sau nu de acea asigurare, respectiv daca ai sau nu de platit. Am mai fost si la alte consultatii la acea clinica si am platit ce nu intra in asigurare, insa atunci, nu mi s-a eliberat nici o factura. De aceea, ma intreb daca e normal sa nu ma coste nimic, iar in doua zile sa se elibereze factura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consult la clinica privata - doctorul refuza sa-mi dea scrisoarea medicala Nyykk Nyykk Buna ziua, Am fost la o clinica privata la consult iar doctorul refuza sa-mi elibereze scrisoare medicala (cred ca asa se spune, sau raport, sau rezumat ... (vezi toată discuția)
Facturare la o luna de la efectuarea serviciilor Dx11 Dx11 Buna ziua, Am efectuat acum o luna un consult medical la o clinica privata din oras. Beneficiez de o asigurare de sanatate privata la locul de munca actual. ... (vezi toată discuția)
Medicul refuză să pună parafa pe raportul medical rezultat în urma unei consultaţii la o clinică privată de top elenagabi elenagabi Va rog să mă ajutaţi şi pe mine cu un sfat legat de o problemă mai puţin obişnuită. Am descoperit recent că am nişte probleme de sănătate. Deoarece ... (vezi toată discuția)