avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia Olteanu

Activitate Silvia Olteanu

Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Ma vad nevoita sa revin la intrebarea mea cu urmatoatele:
1- in baza SCRISORII MEDICALE de la medicul ginecolog cu recomandare de intocmire dosar pt CONCEDIU RISC MATERNAL,medicul de medicina muncii trebuie sa intocmeasca un raport medical cu raspunsul adecvat,care poate fi pozitiv sau negativ si care mi se aduce la cunostinta si pe care il semnez la HR.
2- stiu ca medicul de medicina muncii nu da concedii medicale.
3- stiu ca medicul de familie da CONCEDIU DE RISC MATERNAL,DAR NUMAI DUPA CE MEDICUL DE MEDICINA MUNCII APROBA DOSARUL DE CONCEDIU RISC MATERNAL.
4- in ce situatie trebuie sa ma aflu ca sa obtin aprobarea intocmirii dosarului de RISC MATERNAL de catre medicul de medicina muncii,tinand cont ca nu am voie sa stau in "pozitia sezut" asa cum imi recomanda medicul de medicina muncii in momentul de fata,ca mijloace de relaxare si odihna la locul de munca?
5- deci,intr-un final,am sau nu dreptul la CONCEDIU RISC MATERNAL,pt faptul ca nu pot muncii in pozitia sezut,nu ma pot deplasa pe distante mari pt a ajunge la munca si inapoi spre casa,in mijloace de transport in comun?
5- astept raspuns la aceste adaugiri cu mii de multumiri.
Buna ziua! Am depus la HR in data de 07.03.2018,o scrisoare medicala de la ginecologul curant in care solicita sa mi se intocmeasca dosar de concediu de risc maternal,in baza unui diagnostic precis si clar. Medicul de medicina muncii a refuzat,pe motiv ca diagnosticul meu este o boala si nu un risc maternal,deci ei nu elibereaza concediu de risc maternal,in schimb imi recomanda sa imi iau concedii medicale pina voi intra in concediu prenatal(in momentul de fata am 15 saptamani de sarcina),dar pina la intrarea in prenatal,perioada concediilor medicale acumulate va depasi nr de 90 zile,ceea ce ma va trimite automat la Comisia Medicala,iar acest lucru nu este benefic pt evolutia sarcinii si starii mele de sanatate.Mentionez ca refuzul acordarii concediului de risc maternal se bazeaza pe faptul ca munca pe care o prestam este de birou,deci sezut 6h/zi,vorbit la telefon in tot acest timp,sub presiune si stres. As dorii sa stiu ce am de facut,pentru a beneficia pe drept de acest concediu de risc maternal,atat cat mai este de efectuat pina la mijlocul lunii iunie cand intru in prenatal. Va multumesc frumos si anticipat.