avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate Matei99

Activitate Matei99

Asa stiam si eu...dar am vrut sa fiu sigur...de aceea am zis sa intreb aici. Multumesc de raspuns.
Raspunsul lor oficial a fost ca ei sunt unicul proprietar,dar nu au dreptul legal de a inchiria/arenda. Clar ca vor sa vanda ....suma pe care o cer e de ordinul milioanelor de euro...nu de cateva zeci de mii cat ar lua din arendarea anuala...ei spera sa il vanda pt constructii,scop pt care banca a dat imprumutul initial pt cumpararea terenului...dupa care dezvoltatorul a picat si banca a ramas cu terenul. Doar ca e greu de obtinut autorizatia de constructie deoarece terenul e traversat in mare parte de doua linii de inalta tensiune si are cativa stalpi pe el. Doar ca si mie mi s-a parut ciudat ca tu ,banca, ca si proprietar sa nu ai "dreptul legal" de a inchiria sau arenda. Puteau sa spuna direct ca nu sunt interesati si aia era...formularea cu "nu avem dreptul legal" m-a intrigat si pe mine si de aceea am decis sa intreb pe acest forum.
Banca nu a motivat in nici un fel de ce nu poate.....doar atat a spus ca nu au dreptul legal de a face acest lucru.
Doresc sa arendez un teren intravilan agricol care apartine unei banci. Banca spune ca nu are dreptul legal de a inchiria/arenda terenul ,ci doar de a vinde terenul. Terenul este exploatat de catre cineva fara acordul bancii,iar probabilitatea vanzarii este una f mica,pretul fiind f mare. Ce varianta legala as avea sa pot totusi arenda terenul de la banca pentru ca si banca sa aiba un beneficiu legal si eu sa il pot folosi in legalitate?
Multumesc.