Raspunsul lor oficial a fost ca ei sunt unicul proprietar,dar nu au dreptul legal de a inchiria/arenda. Clar ca vor sa vanda ....suma pe care o cer e de ordinul milioanelor de euro...nu de cateva zeci de mii cat ar lua din arendarea anuala...ei spera sa il vanda pt constructii,scop pt care banca a dat imprumutul initial pt cumpararea terenului...dupa care dezvoltatorul a picat si banca a ramas cu terenul. Doar ca e greu de obtinut autorizatia de constructie deoarece terenul e traversat in mare parte de doua linii de inalta tensiune si are cativa stalpi pe el. Doar ca si mie mi s-a parut ciudat ca tu ,banca, ca si proprietar sa nu ai "dreptul legal" de a inchiria sau arenda. Puteau sa spuna direct ca nu sunt interesati si aia era...formularea cu "nu avem dreptul legal" m-a intrigat si pe mine si de aceea am decis sa intreb pe acest forum.
Banca nu a motivat in nici un fel de ce nu poate.....doar atat a spus ca nu au dreptul legal de a face acest lucru.
Doresc sa arendez un teren intravilan agricol care apartine unei banci. Banca spune ca nu are dreptul legal de a inchiria/arenda terenul ,ci doar de a vinde terenul. Terenul este exploatat de catre cineva fara acordul bancii,iar probabilitatea vanzarii este una f mica,pretul fiind f mare. Ce varianta legala as avea sa pot totusi arenda terenul de la banca pentru ca si banca sa aiba un beneficiu legal si eu sa il pot folosi in legalitate?
Multumesc.