Speta in dreptul Imobiliar,
Revin in atentia comintatii avocat.ro cu o speta mai putin obisnuita. Imobilul in care locuiesc este detinut de 3 proprietari. etajul 1 si mansarda un proprietar, parterul subsemnatul, si subsolul un alt proprietar, iar curtea este la comun.
In momentul de fata subsolul a fost inchiriat la 12 cetateni de origine pakistaneza de catre proprietarul acestuia, am incercat sa discutam cu in prezenta politiei insa din pacate dansul nu a schitat nici cea mai mica urma de respect sau demnitate fata de ceilalti proprietari avand in vedere ca i-am transmis expres ca nu suntem de acord cu inchirierea subsolului la 12 persoane, intr-un spatiu de 60 mp iar politia si primaria ne-a transmis ca nu este de competenta lor desi exista un real pericol de incendiu al imobilului ca sa nu mai discutam ca nu exista conditii ca acesti oameni sa traiasca in acest spatiu. .
Va rog sa ma ajutati cu o procedura legala prin care putem sa reglementam acesata situatie sau asistenta juridica.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns dar din pacate discutam de de o casa care a fost construita in 1950. Cartea tehnica a constructiei nu cred ca mai exista. Se poate verifica undeva?
Buna ziua,
Vin in atentia dumneavoastra cu o simpla intrebare, Pot fi locuite subsolurile la casa? In cazul meu este vorba de o casa cu curte iar subsolul a fost vandut. Actualul proprietar ne sicaneaza cu muzica pentru ca doreste acordul nostru ca sa poata sa isi deschida sediu de firma in subsolul casei. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau legislatie in vigoare.
Va multumesc pentru amabilitate si rabdare. Imi cer scuze ca nu am avut toate datele spetei, multe le-am intuit sau le-am discutat rapid prin telefon. Speta mai sus mentionata il vizeaza pe tatal meu si prin urmare am postat in numele lui.
Nu se poate intabula deoarece la la dosarul pentru intabulare am depus contractul de vanzare cumparare iar la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara se constata transcrise ambele contracte.
Prima data s-a incheiat actul de donatie intre mine si parintii mei, dupa un an cand am achitat pretul imobilului catre parintii mei iar acestia catre stat s-a incheiat contractul de vanzare cumparare.
Din cauza faptului ca mama mea a fost recasatorita m-am gandit ca este mai sigur sa fac un contract de vanzare cumparare, nestiind daca cel de-al doilea sot mai are rude in viata.