avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate marius_ionescu

Activitate marius_ionescu

Buna tuturor care mi-ati raspuns!
Vreau sa va multumesc inca o data pentru raspunsuri, dar va anunt ca am gasit un avocat care se va ocupa de cazul meu, si care imi va rezolva intreaga problema intr-un singur proces, si divort si impartirea bunurilor. Iar legat de copil, cu toate ca are 14 ani, m-a asigurat ca instanta se va pronunta, nu conteaza parerea lui. Deci, copilul clar va ramane cu mine, iar legat de apartament imi va ramane tot mie, mi-a spus ca are metodele lui prin care ma va ajuta sa o dau afara. Deci, se poate!
O zi buna tuturor!
Mulrumesc!

lara2016 a scris:

Ceea ce v-ati dorit ati aflat din primele mesaje, necazul este ca acea cale legala nu este conforma cu ceea ce v-ati asteptat sa aflati. Incercati sa acceptati ca asa cum ati fost in casnicie 2, asa sunteti si acum amandoi cu sanse egale la bunurile dobandite, nu este deloc vorba cu unul sau altul este mai bun sau mai rau, ori dvs ori ea va trebui sa il despagubiti pe celelalt. Polemica nascuta aici este ca va doriti cu indarjire ca cineva sa va dea dreptate 100%, si inca nimeni nu a facut asta. Cu toate acestea speram sa va fie de folos sfaturile primite.
Va doresc sa va gasiti linistea!

Va multumesc tuturor pt raspunsuri, bune sau rele, sunt o parere din care pot afla ceva. Ceea ce ma supara si ma deranjeaza este faptul ca toti ii acordati ei mai multe sanse, mai multe scuze, ea este mai buna. De ce are mai multe sanse ca mine? De ce sa ramana ea cu apartament si copil? Cu ce este mai buna ca mine? Se contorizeaza in numarul de greseli? Eu, repet, am gresit si recunosc, stie si ea, dar daca acum vreau sa ma indrept, ea de ce nu accepta? Imi zice ca atatia ani s-a rugat de mine sa-mi vad de familie, acu daca vreau sa fac asta, de ce ma respinge? Nici in ura si indiferenta nu pot trai. Eu aici am vrut sa aflu ce spune legea, sansele mele, si cum sa-mi rezolv ceea ce imi doresc. Multumesc!

kyrakyra_65 a scris:

Se pare ca raspunsurile noastre va supara si va deranjeaza. Deci calea legala de a scapa de sotie, este divortul si apoi partajul. Nu o puteti alunga din casa . Daca alege ea sa plece, tot poate cere divortul si partea ei din apartament.

Dar ce-i asa de greu de inteles? Mai ales ca am recunoscut! Nu cred ca e un barbat care sa spuna cu mana pe inima ca nu a gresit niciodata! Dar eu cand am hotarat ca raman acasa cu familia (ca puteam sa plec cu alta), m-am purtat cu ea ca un sot normal, am ajutat in casa, am vorbit frumos. Ea nu mai vrea sa ma iubeasca, sa se poarte frumos, numa cu ura si indiferenta. Mi-a fost rau intr-o zi, nici nu s-a uitat la mine, statea la televizor. Atat m-a intrebat, in treacat, daca am luat vreo pastila, si asta deja seara. Nu vrea sa faca cum spun eu, ca ma urastea, asa zice. Nu cred ca sunt asa rau,iar ea asa buna. Daca s-a saturat de mine, sa plece. Eu am cautat aici o cale legala sa scap de ea, nu am cerut sa fiu judecat de nimeni, doar sa stiu ce si cum spune legea, ca sa stiu ce am de facut in situatia mea.

vali m a scris:

Nu inteleg ideea '' orice barbat mai greseste''....serios??

Va multumesc pentru pareri si sfaturi, dar eu cred ca trebuia sa-si vada de casa ei si de treaba ei, daca eu am hotarat ca raman acasa cu ea. I-am dat libertate, am lasat-o sa mearga unde vrea ea, si sa faca ce vrea, si ea ce a facut? Da, am recunoscut, si recunosc, si eu am gresit, dar a fost in trecut si am ramas acasa, orice barbat mai greseste. Imi vine sa innebunesc cand trec pe strada si il vad pe ala cu care a umblat, si nu pot sa ma uit la ea sa ma gandesc ca a fost cu ala si cu ala s-a purtat frumos. Iar acum, cu mine se poarta de parca as fi ultimul scarbos. O sa gasesc o cale sa o fac sa plece, daca altfel nu pot sa o dau afara din casa. Iar de despagubiri, pt ea, nici gand. Trebuia sa se traga ratele de pe cardul ei de salariu, nu de pe al meu. Legea ar trebui sa fie facuta pt toti, cu ce e ea mai buna ca mine? Cu ce are ea mai multe drepturi, si la copil, si la casa, inaintea mea? Eu unde sa ma duc? Ea sa stea cu copilul in casa, si eu, pe strada? O zi buna sa aveti!
Multumesc din suflet!
O zi buna va doresc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ce va doriti dvs nu o sa obtineti,sotia ar avea drept la o cota parte din bunuri chiar daca bunurile au fost cumparate doar cu contributia dvs,se va considera ca prin munca prestata in gospadarie a avut si ea o contributie. Culpa la divort nu va afecta in nici un fel partajul.Incercati sa rezolvati amiabil coaturile la partaj prin instanta o sa fie mari 5-6000 lei taxa de timbru la un ap evaluat la 60000 e ,onorariu av mimim 4000 lei ,10 mil expertiza.Succes

Multumesc pentru raspuns. Eu nu am ce sa discut cu ea cat timp nu se poarta asa cum trebuie, ca o sotie normala. Ea zice sa plec eu si sa iau tot ce vreau din casa, si masina, numai sa ramana cu copilul in aparatment chiar si cu zidurile goale. Si nu accept asa ceva! Ea a gresit ultima, si nu se poarta asa cum trebuie, asa cum ii spun de cateva luni ca trebuie sa se poarte. Trebuie sa o dau afara, si sa nui ramana nimic. Asta vreau sa stiu, despre partaj, cum si ce trebuie sa fac sa nu-i ramana nimic. Nu accept sa ii ramana ceva, si nu fac nici o intelegere cu ea. Asta ma intereseaza, partea cu apartamentul si copilul. Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

Atat casa cat si masina sunt bunuri comune, asa ca dorinta " vreau sa o las fara nimic " nu se va realiza.
Copilul va fi ascultat si la varsta asta conteaza cu cine vrea sa locuiasca.
Partajul e proces separat de divort, incepeti cu divortul.
nu stiu ce lamuriri concrete vreti..
Discutati cu sotia de divort si partaj, poate reusiti sa le faceti amiabil la notar.

Nu ma poate ajuta nimeni cu ceva lamuriri mai concrete legat de problemele prezentate mai sus? As dori sa stiu mai multe detalii inainte sa caut un avocat.
Multumesc!
Buna ziua!
Doresc si eu cateva pareri legat de situatia mea. Sunt casatorit si am un copil de 14 ani. Locuim intr-un apartament cumparat cu prima casa, la care eu am fost persoana principala pe care s-a facut dosarul pentru ca aveam salariul mai mare, iar sotia a fost a 2-a mentionata in dosar. Dar in cartea funciara suntem trecuti jumatate fiecare. Ratele se trag de se cardul meu de salarii, deci pana acum doar eu am platit ratele. De-a lungul anilor am avut mai multe probleme in casnicie, ca orice barbat am mai calcat si eu pe langa, dar de fiecare data am ramas acasa si m-am comportat normal. Acum 3 ani am vrut sa plec de acasa cu cineva, dar sotia m-a despartit de respectiva si am ramas acasa. Dar m-am purtat foarte bine cu sotia dupa ce am hotarat ca raman acasa. Doar ca ea a inceput sa se poarte urat cu mine, spune ca ma uraste, nu ma baga in seama uneori, si acum un an, ca sa mi-o plateasca inapoi si-a gasit pe unu. Dupa ce am aflat eu,nu l-a mai vazut, dar nu vrea sa se poarte ca o sotie normala. Se poarta foarte urat, cu multa ura si indiferenta fata de mine, spune ca merit ce mi-a facut, ca trebuia sa mi-o plateasca inapoi. Dar eu de cate ori am m-am intors, m-am purtat normal acasa. I-am spus sa plece, dar stiu ca nu are unde, numai la parintii ei, dar nu se intelege cu mama ei, si sta cu mine numai ca sa profite ca eu am apartamentul. Eu asa nu pot sa traiesc, sa se duca la ala sau unde o vrea, Spuneti-mi va rog, daca imi caut un avocat si cer divortul, cum pot sa scap de ea, s-o dau afara din apartament si sa raman cu copilul ? Pentru ca ea a fost ultima care a gresit si nu vrea sa se poarte ca o sotie normala, consider ca nu merita sa ramana cu nimic. Am si o masina, dar noroc ca am facut contractul de vanzare - cumparare doar pe numele meu. Nu vreau sa-i ramana nimic, nu merita. Va rog ajutati-ma cu un sfat, o parere, ce spune legea, cum pot scapa de ea fara sa-i dau nimic, nici casa nici copilul? Va multumesc.