avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor și partaj. Aș vrea să obțin casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor și partaj. Aș vrea să obțin casa și copilul, contează infidelitatea și comportamentul urât al soției?

Buna ziua!
Doresc si eu cateva pareri legat de situatia mea. Sunt casatorit si am un copil de 14 ani. Locuim intr-un apartament cumparat cu prima casa, la care eu am fost persoana principala pe care s-a facut dosarul pentru ca aveam salariul mai mare, iar sotia a fost a 2-a mentionata in dosar. Dar in cartea funciara suntem trecuti jumatate fiecare. Ratele se trag de se cardul meu de salarii, deci pana acum doar eu am platit ratele. De-a lungul anilor am avut mai multe probleme in casnicie, ca orice barbat am mai calcat si eu pe langa, dar de fiecare data am ramas acasa si m-am comportat normal. Acum 3 ani am vrut sa plec de acasa cu cineva, dar sotia m-a despartit de respectiva si am ramas acasa. Dar m-am purtat foarte bine cu sotia dupa ce am hotarat ca raman acasa. Doar ca ea a inceput sa se poarte urat cu mine, spune ca ma uraste, nu ma baga in seama uneori, si acum un an, ca sa mi-o plateasca inapoi si-a gasit pe unu. Dupa ce am aflat eu,nu l-a mai vazut, dar nu vrea sa se poarte ca o sotie normala. Se poarta foarte urat, cu multa ura si indiferenta fata de mine, spune ca merit ce mi-a facut, ca trebuia sa mi-o plateasca inapoi. Dar eu de cate ori am m-am intors, m-am purtat normal acasa. I-am spus sa plece, dar stiu ca nu are unde, numai la parintii ei, dar nu se intelege cu mama ei, si sta cu mine numai ca sa profite ca eu am apartamentul. Eu asa nu pot sa traiesc, sa se duca la ala sau unde o vrea, Spuneti-mi va rog, daca imi caut un avocat si cer divortul, cum pot sa scap de ea, s-o dau afara din apartament si sa raman cu copilul ? Pentru ca ea a fost ultima care a gresit si nu vrea sa se poarte ca o sotie normala, consider ca nu merita sa ramana cu nimic. Am si o masina, dar noroc ca am facut contractul de vanzare - cumparare doar pe numele meu. Nu vreau sa-i ramana nimic, nu merita. Va rog ajutati-ma cu un sfat, o parere, ce spune legea, cum pot scapa de ea fara sa-i dau nimic, nici casa nici copilul? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul o sa se pronunte probabil din culpa comuna,nu conteaza cine a gresit primul sau cine a gresit ultimul.Copilul fiind destul de mare o sa fie audiat si o sa spuna cu cine vrea sa locuiasca dupa divort.Partajul se va solutiona printr-un proces separat ,masina chiar daca este cumparata pe numele dvs fiind cumparata in timpul casatoriei este considerata bun comun.Discutati cu un av despre partaj problemele sunt mai complexe decat credeti dvs.Oricum aveti de finalizat intai divortul.
Nu ma poate ajuta nimeni cu ceva lamuriri mai concrete legat de problemele prezentate mai sus? As dori sa stiu mai multe detalii inainte sa caut un avocat.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat casa cat si masina sunt bunuri comune, asa ca dorinta " vreau sa o las fara nimic " nu se va realiza.
Copilul va fi ascultat si la varsta asta conteaza cu cine vrea sa locuiasca.
Partajul e proces separat de divort, incepeti cu divortul.
nu stiu ce lamuriri concrete vreti..
Discutati cu sotia de divort si partaj, poate reusiti sa le faceti amiabil la notar.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns. Eu nu am ce sa discut cu ea cat timp nu se poarta asa cum trebuie, ca o sotie normala. Ea zice sa plec eu si sa iau tot ce vreau din casa, si masina, numai sa ramana cu copilul in aparatment chiar si cu zidurile goale. Si nu accept asa ceva! Ea a gresit ultima, si nu se poarta asa cum trebuie, asa cum ii spun de cateva luni ca trebuie sa se poarte. Trebuie sa o dau afara, si sa nui ramana nimic. Asta vreau sa stiu, despre partaj, cum si ce trebuie sa fac sa nu-i ramana nimic. Nu accept sa ii ramana ceva, si nu fac nici o intelegere cu ea. Asta ma intereseaza, partea cu apartamentul si copilul. Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

Atat casa cat si masina sunt bunuri comune, asa ca dorinta " vreau sa o las fara nimic " nu se va realiza.
Copilul va fi ascultat si la varsta asta conteaza cu cine vrea sa locuiasca.
Partajul e proces separat de divort, incepeti cu divortul.
nu stiu ce lamuriri concrete vreti..
Discutati cu sotia de divort si partaj, poate reusiti sa le faceti amiabil la notar.

Ce va doriti dvs nu o sa obtineti,sotia ar avea drept la o cota parte din bunuri chiar daca bunurile au fost cumparate doar cu contributia dvs,se va considera ca prin munca prestata in gospadarie a avut si ea o contributie. Culpa la divort nu va afecta in nici un fel partajul.Incercati sa rezolvati amiabil coaturile la partaj prin instanta o sa fie mari 5-6000 lei taxa de timbru la un ap evaluat la 60000 e ,onorariu av mimim 4000 lei ,10 mil expertiza.Succes

Alte discuții în legătură

Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj mar4905 mar4905 Sotia a deschis actiune de divort termen in iunie 2011, avem un copil de 17 ani, ea a plecat cu copil la o sora de -a ei cu copilul tin legatura vine pe la ... (vezi toată discuția)