avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... posibil partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

posibil partaj

Sotia a deschis actiune de divort termen in iunie 2011, avem un copil de 17 ani, ea a plecat cu copil la o sora de -a ei cu copilul tin legatura vine pe la mine, apartamentul in care acum stau singur am act de mostenitor unic dupa decesul ambilor parinti, tata a decedat in 92 am preluat ratele facute cu statul de cumparare apt, si in 94 am achitat integral apt, in aceasta perioada din 92 pana in prezent ,din partea unor rude de-a sotiei si tatal ei , au existat mici ajutoare banesti ....acum 3 ani tatal ei ne-a trimis o suma mai mare 1000lei care am folosito ptr a cumpara diferite obiecte in casa, acum sotia imi zice asa: sa vand apartament sa cumpar 2 garsoniere una sa stau eu, una sa stea ea, si daka mai raman ceva bani sa ajutam copilul care mai are 2 ani de liceu, situatia noastra e destul de rea eu somer ea a iesit din somaj si sta mai mult pe banii sorei care cat de cat o sustine fiind casatorita cu un strain , e sustinuta si de tatal ei bineinteles, eu sunt singur nu am frati....nici parinti...va rog da-ti un sfat cum sa fac sa fie bine si ptr mine si ptr copil...ea nu vrea sa ajungem la partaj zice e bani multi timp si ma scoate sa dau multi bani si nu voi avea...nu stiu ar fi bine sa fac...multumesc
Cel mai recent răspuns: mar4905 , utilizator 12:19, 25 August 2010
In acest caz apartamentul constituie bun propriu,iar sotia dvs.nu are nici un drept.Cadeti de acord cu sotia sa divortati cu acordul ambilor soti-la primul termen de judecata sunteti divortati-iar copilul va ramane in custodia dvs.Daca vrea sa partajati celelalte bunuri,lasati-o pe sotie sa deschida actiune de partaj,pentru ca trebuie sa timbreze la valoare-3% din valoarea bunurilor-,expertize,etc.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
am inteles dar, cum ar fi bine sa fac ?sa o las sa deschida partaj, sau sa fiu de acord cu propunerea ei?
Conform legislatiei in vigoare apartamentul este bunul dv, propriu. Sotia, insa, poate solicita sa constate instanta ca are un drept de creanta asupra apartamentului reprezentand cota de 1/2 din valoarea imbunatatirilor aduse si ajutorul ei la plata ratelor timp de 2 ani.
Ar fi bine sa solutinati litigiul pe cale amiabila... scuti bani si timp....
In nici un caz nu veti fi de acord cu propunerea ei...divortati repede,cereti custodia copilululi si ...atat.

andymaurul
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
andymaurul, utilizator
iar sotia d-voastra are un drept de creanta constand in contravaloarea ratelor achitate impreuna precum si la imbunatatirile eventuale aduse apartamentului; asta d. p. d. v. legal; moral in schimb, cand exista si un copil, numai d-voastra puteti hotari.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Mostenire mar4905 mar4905 Am o nelamurire si sper , sa fiu lamurit...sunt proprietar mostenitor cu act de unic mostenitor a unui apartament,:dupa anul 1992 pana in 1994 am preluat ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)