avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani,
in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani ,
eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de un an platesc rate la o locuinta de serviciu care am reusit sa o cumpar pe 20 ani.
daca divortam cum ramane cu casa se imparteavand in vedere ca ea nu are nici un venit?
multumesc
daca in momentul in care v-ati casatorit nu s-a incheiat nici un contract, in mod normal sunt bunuri comune.....cel mai bine este sa ajungeti la un acord cu sotia
Stimat forumist,

Nu se pot anticipa soluțiile ce vor fi date de instanțe, atâta vreme cât nu se cunoaște cauza în concret, mai ales în ceea ce privește probatoriile.

Puteți cere, însă, o cotă majoritară la partaj.

Cu stimă
Sigur puteti cere ce cota considerati ca ati achitat din bun. Totusi, mai conteaza si alte venituri, donatii, munca in gospodarie, cine a crescut copilul etc.
De aceea, e dificil de estimat fara date concrete.
multumesc de raspuns
dar eu daca plec din casa sotia de unde plateste ratele fara venit?
intrebare este se face partaj si la ce?
Incercati sa va intelegeti amiabil cu sotia in vreun fel.
Daca ajungeti in instanta, cereti partajul casei si a creditului, cereti sa vi se atribuie casa si creditul si sa-i platiti sotiei sulta- jumatate din cat ati achitat ca rata. Atu-ul dvs ar fi ca dvs ati obtinut locuinta prin angajatorul dvs, creditul e pe numele dvs si numai dvs aveti venit pt platat ratelor, din pricina faptului ca sotia nu are venituri, nici creditorul nu va fi de acord cu preluarea contractului de catre dansa. La partaj, citati si institutia creditoare.
Ati vb cu sotia despre impartirea casei ?
Copilul va ramane in casa indiferent cu cine va locui ?

Alte discuții în legătură

Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)