avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte - divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un mediator, am semnat acordul de mediere, acesta a fost trimis catre instanta, dar sotia mea refuza ancheta sociala, a dat o declaratie ca refuza divortul si am inteles ca a facut o cerere la instanta sa se anuleze acest acord de mediere.Cum pot sa divortez in aceasta situatie? Motivatiile ei sunt ca nu a fost bine intocmit acest acord si tot felul de tertipuri:), spune ca nu doreste partaj, dar sa se specifice in acord acest lucru, mentionez ca apartamentul in care va ramane ea si copilul este cumparat cu o parte credit ipotecar, eu platitor si am promis voi face un angajament legal si autentificat ca voi plati rata ptr acest apartament + o pensie alimentara ptr minor....mai mentionez ca eu am parasit domiciliul conjugal, asta de teama parintilor ei, fratilor, au recurs la amenintari verbale si chiar fizice.... Va rog cum sa procedez si cat timp credeti ca va dura pana voi obtine divotul, chiar sunt un om disperat. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Emil27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil27 , utilizator 22:28, 6 Ianuarie 2014
Divortul se va pronunta inevitabil.
Mare atentie cum va faceti apararile, atat in ceea ce priveste motivele de divort, partajul si exercitarea autoritatii parintesti. Un avocat v-ar fi util in acest caz.
Divortul efectiv, daca procesul a avut deja 1 termen de judecata nu cred sa mai dureze mai mult de inca 2 termene, daca stiti sa puneti problema in legatura cu solutionarea celorlate capete de cerere.
Multumesc pentru raspuns.
Inca nu a fost nici un termen, a fost trimis acordul de mediere la instanta, insa sotia incearca sa-l anuleze (nu stiu daca se poate pana nu se da un termen,ea spune ca a facut o cerere in acest sens, un avocat mi_a zis ca nu se poate) si nici ancheta sociala nu a fost facuta deoarece a refuzat, motivand ca renunta la divort (a dat o declaratie). Eu inca mai doresc sa se realizeze acest divort pe cale amiabila si cu o implicare cat mai mica a minorului, doresc sa ma implic in continuare in cresterea si educarea lui, dar nu in cadrul acestei casnicii, de asemenea vreau sa evit eventualele scandaluri", dar se pare ca sotia se lasa influentata de altcineva (parinti) si nu mai pot avea incredere, deja s_au cheltuit ceva bani pe mediere si alte deplasari, bani care puteau fi folositi in interesul minorului..... Cum ma sfatuiti, sa depun cerere de divort sau sa merg in continuare pe cai amiabile???
Vreau sa va mai intreb daca se pot trece chestiuni legate de partaj in acordul de mediere, noi nu dorim partaj, ce putem face pentru ca toate bunurile, si mai ales apartamentul, sa ramana baiatului?
Ati incercat sa vorbiti cu sotia, ce vrea de fapt ?
Nu trebuie sa faceti partaj daca nu doriti.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Am incercat si asta incerc sa inteleg si eu....cand am semnat acordul de mediere parea ca totul este in regula, se pare ca este influentata de parinti sa nu-mi acorde divortul crezand ei ca asa este mai bine pentru copil... Una din motivatii este "sa nu lasam copilul pe drumuri", pot cumva sa_mi iau un angajament de care sa fie sigura, ca atunci cand copilul va deveni major sa_i donam/vindem apartamentul (momentan este un imprumut ptr acest apartament-credit ipotecar)????
Din cate stiu eu, calea medierii este cea mai avntajoasa si financiar si dpvd al timpului??
daca reusiti sa stati de vorba fara nervi , explicati ca de divortat veti divorta mai devreme sau mai tarziu, iar partajul nu are legatura cu divortul, il puteti face si acum daca doriti.
n-are sens sa va luati angajamente aiurea, nu stiti ce si cum va fi pe viitor.
Cand va fi copilul major, puteti face atunci partajul si sa-i dati partea dvs daca merita.
Asteptati intai sa vedeti cu creditul cum va fi, sa il duceti la bun sfarsit, sa fiti sanatos.. etc.
Nu stii azi ce se intampla maine. ce e sigur e ca azi sta in casa cu copilul si dvs platiti creditul sii ii veti plati si pensie.. nu stiu ce sens are sa se incapataneze cu divortul.. ca poate f bine sa fie maritata si daca nu platiti creditul, oricum ramaneti fara casa si copilul pe drumuri ( vb vine ).
Puteti vb si cu avocatul dansei poate ii explica ca nu e in interesul ei o astfel de atitudine.
Faptul ca divortati nu inseamna ( sau nu ar trebui sa insemne ) dusmanie intre fostii soti si actiuni impotriva copilului, ca toty copilul dvs e si dupa divort.

Alte discuții în legătură

Partaj divort copil minor eugen_2012 eugen_2012 buna ziua eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)