avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte - divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un mediator, am semnat acordul de mediere, acesta a fost trimis catre instanta, dar sotia mea refuza ancheta sociala, a dat o declaratie ca refuza divortul si am inteles ca a facut o cerere la instanta sa se anuleze acest acord de mediere.Cum pot sa divortez in aceasta situatie? Motivatiile ei sunt ca nu a fost bine intocmit acest acord si tot felul de tertipuri:), spune ca nu doreste partaj, dar sa se specifice in acord acest lucru, mentionez ca apartamentul in care va ramane ea si copilul este cumparat cu o parte credit ipotecar, eu platitor si am promis voi face un angajament legal si autentificat ca voi plati rata ptr acest apartament + o pensie alimentara ptr minor....mai mentionez ca eu am parasit domiciliul conjugal, asta de teama parintilor ei, fratilor, au recurs la amenintari verbale si chiar fizice.... Va rog cum sa procedez si cat timp credeti ca va dura pana voi obtine divotul, chiar sunt un om disperat. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Emil27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil27 , utilizator 22:28, 6 Ianuarie 2014
In realitate nu aveti un acord.
Nu stiu ce vrea, n-am de unde sa stiu. Prezentati-va la termen si aflati ce vrea.
Cum sa treceti in acord ca nu veti face partaj ?
Mai bina va judecati si gata.
vrea sa trecem in acordul de mediere pentru divort ca nu facem partaj.....asta spune
speram sa nu se ajunga la judecata...
Multumesc.
Si daca ajungeti la judecata, ce ? Doar dureaza ceva mai mult..
Asta e santaj cu partajul, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, faceti partaj cand doriti daca doriti, daca nu doriti, nu faceti partaj si gata.
Daca nu intelege nici ca nu puteti ramane casatoriti impotriva vointei unuia din soti..divortati in intanta din culpa comuna si asta e, va hotari instanta si pensia si domiciliul copilului etc.
sincer sa fiu mi s-a luat de scandaluri si speram sa se rezolve intr-un mod amiabil, asta spre binele copilului.
Multumesc.
Se pare ca singurul lucru asupra caruia nu putem sa cadem de acord este acela ca nu este trecut in acordul de divort faptul ca nu vrem sa facem parta. Se poate trece acest lucru in acord chiar daca nu se deschide proces de partaj? ce implicatii are pe viitor? acest lucru nu inseamna ca automat sa faci si partaj? evaluari? expertize? taxa de timbru????? Mediatorul nostru (este si avocat) a motivat ca nu se poate trece acest lucru (ca nu dorim a se face partaj) atata timp cat nu se cere efectuarea partajului.......

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort copil minor eugen_2012 eugen_2012 buna ziua eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)