avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort copil minor

buna ziua
eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani
avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei
vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu aceasta
copilul va ramane cu sotia
este posibil sa trecem in timpul partajului casa pe numele copilului?
amandoi am fi de acord cu acest lucru
alta intrebare :
daca nu am nicio obiectiune si las casa sotiei se poate face asta cu o clauza de uzufruct viager, astfel incat sa pot locui in ea chiar daca in urma partajului casa va ramane doar in proprietatea sotiei ?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: eugen_2012 , utilizator 12:18, 23 Ianuarie 2013
Nu mai faceti partaj si o donati copilului, va puteti pastra drept de uzufruct.

Daca veti face partajul si sotia va plateste sulta pt partea dvs, poate face ce vrea cu proprietatea sa, va poate evacua. Puteti sa va intelegeti si sa semnati o tranzactie, ca ap sa-i revina sotiei si sa nu va plateasca bani in schimbul sederii dvs in ap.
buna seara
daca tot va intelegeti si doriti sa locuiti in continuare in casa folositi un acord de mediere cu toate conditiile si doleantele dvs .
in urma medierii, respectiv a divortului se poate trece casa pe numele sotiei , cu conditia ca eu sa pot locui in ea , chiar daca eu nu mai sunt proprietar al casei?
daca donam casa copilului, la data doatiei casa fiind libera de orice sarcina, in cazul aparitiei unei imputatii din partea firmei la care lucrez, ulterioare actului de donatie, casa mai poate fi executata silit ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Daca aveti de completat un mesaj , folositi functia "editeaza" , nu mai postati mesaje consecutive, multumesc.

Daca va intelegeti asupra partajului, puteti merge la notar. Daca sotia nu va dori sa locuiti in acea casa, nici instanta nu o va putea obliga.
Daca donati casa, firma va putea cere revocarea donatiei pt partea dvs.
sotia este de acord sa semneze o clauza in care se noteaza ca e de acord sa locuiesc in acea casa. eu sunt de acord sa las casa sotiei ,prin partaj. mai poate firma sa ceara si revocarea partajului, daca divortul s-a semnat deja la notar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - divort Emil27 Emil27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un ... (vezi toată discuția)
Divort sionelia sionelia Va rog mult de tot sa ma ajutati. Ma numesc Margarit Ionelia am 32 de ani si acum trec printr-un divort. In urma casatoriei ( am fost casatoriti 12 ani ) au ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)