Buna ziua,
Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea dreptul de înstrăinare. Ce drept are soțul/soția și ce drept au copiii din această ofertă pe timpul vieții părintelui? Poate fi atacată în vreun fel în viitor?
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista sa impuneti sa nu poata vinde proprietatea lui.
Nu exista sa le donati bunuri copiilor, iar acestia sa n-aiba dreptul de a la instraina.
Daca copilul are deja 18 ani, azi ii donati, si miine are dreptul sa vanda tot ce are.
Este dreptul lui de proprietar, sa dispuna cum doreste de bunurile lui.
trandafir2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este chiar asa cum se spune. Exista clauza de inalienabilitate, ca instrument juridic pentru astfel de situatii, reglementata de codul civil.
Articolul 627 Clauza de inalienabilitate. Condiții. Domeniu de aplicare (1) Prin convenție sau testament se poate interzice înstrăinarea unui bun, însă numai pentru o durată de cel mult 49 de ani și dacă există un interes serios și legitim. Termenul începe să curgă de la data dobândirii bunului.
Articolul 628 Condiții de opozabilitate (2) Pentru opozabilitate, clauza de inalienabilitate trebuie să fie supusă formalităților de publicitate prevăzute de lege, dacă este cazul.
Notarul mi-a spus că nu au nici un drept copiii pe durata de viață a părintelui, doar că acel părinte nu are drept de înstrăinare fara acordul lor. După decesul părintelui vor fi proprietari.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cati ani au copii'?
Ei accepta conditiile impuse de dumneavoastra.
Daca sunt minori, n-au dreptul de a da semnatura la notar.
Daca sunt majori, si va resping oferta, nu le puteti dona fortat.
Dupa decesul parintilor, copii ii mostenesc oricum pe parintii lor.
Deci donatia in aceste conditii n-are nici o valoare.
Act donatie
Adelina772
buna ziua,am si eu o problema.Am primit mostenire de la tatal meu mai multe proprietati din care in una am lasat-o pe mama mea.Eu sant singura mostenitoare si ... (vezi toată discuția)