avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte - divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un mediator, am semnat acordul de mediere, acesta a fost trimis catre instanta, dar sotia mea refuza ancheta sociala, a dat o declaratie ca refuza divortul si am inteles ca a facut o cerere la instanta sa se anuleze acest acord de mediere.Cum pot sa divortez in aceasta situatie? Motivatiile ei sunt ca nu a fost bine intocmit acest acord si tot felul de tertipuri:), spune ca nu doreste partaj, dar sa se specifice in acord acest lucru, mentionez ca apartamentul in care va ramane ea si copilul este cumparat cu o parte credit ipotecar, eu platitor si am promis voi face un angajament legal si autentificat ca voi plati rata ptr acest apartament + o pensie alimentara ptr minor....mai mentionez ca eu am parasit domiciliul conjugal, asta de teama parintilor ei, fratilor, au recurs la amenintari verbale si chiar fizice.... Va rog cum sa procedez si cat timp credeti ca va dura pana voi obtine divotul, chiar sunt un om disperat. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Emil27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil27 , utilizator 22:28, 6 Ianuarie 2014
Multumesc mult pentru sfaturi,
Tot asta incerc si eu sa-i explic, poate vazand si sfaturile de aici va intelege.....
Divortul se va pronunta indiferent daca sotia este de acord sau nu. Cred ca cel mai bine e sa faceti partajul acum , scapati de tot stresul unei despartiri nu mai lungiti boala. Dumneavoastra vreti sa dati fiului ap. iar sotia doreste ca el sa nu ramana pe drumuri , dar aceste afirmatii nu inseamna neaparat acelasi lucru ! Daca sotia (influentata sau nu) se hotareste ca in cadrul partajului care va fi peste n ani sa ceara despagubiri pentru imbunatatirile aduse ap ? Daca nu va vrea ca partea ei din ap. sa o treaca pe numele fiului? Daca se va recasatori ? Fiul se va maturiza si va dori sa-si intemeieze o familie , nu credeti ca ar fi bine sa-i lasati dreptul de a alege daca va locui cu mama o viata intreaga sau nu?(ii donati/vindeti ap dar ii pasati lui responsabilitatea fata de mama) Nu e moral ca atitudinea dvs. netransanta de acum sa il oblige pe el mai tarziu sa ia hotarari pe care nu ar trebui sa le ia. Daca intentia dvs. este de a proteja copilul atunci acestea sunt cateva dintre situatiile la care ar trebui sa reflectati .
nu-i pasez responsabilitatea copilului de a sta cu mama, aveti dreptate ca ceea ce spune si promite ea acum posibil sa nu mai aiba aceeasi atitudine atuanci cand copilul va deveni major, acum eu consider ca este mai bine sa stea cu mama, si mai ales in acest apartament, daca ea va hotari sa nu mai stea cu el atunci eu sunt dispus oricand sa am grija de el.....
parerea mea despre partaj este ca sunt niste bani cheltuiti aiurea, bunurile pe care le vom imparti oricum se vor degrada si invechi pana copilul va deveni major, iar apartamentul inca nu este in totalitate al nostru, deci facem partaj pe ceva ce nu avem.........
Am cateva intrebari :
-daca s-a incheiat un acord de mediere si s-a trimis catre instanta,se poate face cerere de catre una din parti (sotia) sa fie anulat???? banuiesc ca trebuiesc si motive????/
-se poate face ancheta sociala fara unul din parinti????
-la calculul pensiei alimentare se pot lua in calcul si eventualele cheltuieli ale celui ce o plateste (ex.rate banca.....)?????
- odata ce s-au facut demersurile prin mediere, desi nu s-a stabilit inca termen de catre instanta, se poate merge si pe alte cai, notariat de exemplu????

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
- nu e nevoie ca acel acord sa fie anulat, el s-a depus in instanta impreuna cu o cerere ca instanta sa emita o hotarare de exedient, e suficient sa zica la termen ca s-a razgandit, nu mai e de acord cu divortul, iar dvs sa continuati procesul de divort, dvs reclamant, dansa parat si sa cereti divortul din culpa ambelor parti.
-ancheta sociala se face pt a vedea conditiile in care va creste minorul dupa divort, daca intelegerea dvs nu e contrara interesului copilului, nu conteaza ca nu sunt ambii parinti prezenti sau ca cei de la autoritate nu gasesc un parinte pt a sta de vb cu el, insa nu e tocmai in interesul parintelui absent.
- depinde, se pot lua sau nu, depinde de cum argumentati.
- puteti divorta la notar, dar va costa mai mult, tot ati platit pt acel acord.. mai umblati la ala daca va intelegeti altfel.

Multumesc mult pentru raspunsurile de pana acum,
Sotia nu intelege ca partajul si divortul sunt doua lucruri diferite, vrea sa se specifice la divort ca nu se doreste partaj, mediatorul mi-a spus ca nu se poate trece acest lucru in acordul de mediere pentru divort.....
Si este foarte mult inflentata, amenintata, nu o lasa sa divorteze, tot incerc sa le explic ca nu are rost sa ne judecam si sa cheltuim bani aiurea, dar se pare ca asta este singura solutie.
Astazi am fost amenintat de mama sotiei ca ma da in judecata sa-mi ceara banii de chirie pentru perioada cat am stat la ei (am locuit o perioada la ei), poate face acest lucru????si daca da ce sanse de castig are?????
Chiar nu stiu ce sa mai cred si sa mai fac, nu mai suport aceste scandaluri si certuri.....
Va mai rog sa-mi dati un sfat legat de bunuri si apartament, ce act putem face in avantajul copilului (vrem ca pe viitor sa-i ramana lui)?????

Alte discuții în legătură

Partaj divort copil minor eugen_2012 eugen_2012 buna ziua eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Proprietate discutată - ce drept îi revine copilului în urma unui divorț? CCLagoon CCLagoon Bună ziua, Acum 3-4 ani, au divorțat părinții prietenului meu. Procesul s-a desfășurat rapid, însă cu foarte multe scandaluri. Părinții lui aveau ... (vezi toată discuția)