avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte - divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt casatorit de 16 ani,am un baiat de 15 ani, insa vreau sa divortez, am mers cu sotia la un mediator, am semnat acordul de mediere, acesta a fost trimis catre instanta, dar sotia mea refuza ancheta sociala, a dat o declaratie ca refuza divortul si am inteles ca a facut o cerere la instanta sa se anuleze acest acord de mediere.Cum pot sa divortez in aceasta situatie? Motivatiile ei sunt ca nu a fost bine intocmit acest acord si tot felul de tertipuri:), spune ca nu doreste partaj, dar sa se specifice in acord acest lucru, mentionez ca apartamentul in care va ramane ea si copilul este cumparat cu o parte credit ipotecar, eu platitor si am promis voi face un angajament legal si autentificat ca voi plati rata ptr acest apartament + o pensie alimentara ptr minor....mai mentionez ca eu am parasit domiciliul conjugal, asta de teama parintilor ei, fratilor, au recurs la amenintari verbale si chiar fizice.... Va rog cum sa procedez si cat timp credeti ca va dura pana voi obtine divotul, chiar sunt un om disperat. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Emil27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emil27 , utilizator 22:28, 6 Ianuarie 2014
pai chiar nu poate trece in acordul de mediere ca nu se doreste partaj.. nu se doreste , nu se cere, dar nu scrieti in acordul de divort ca nu se doreste partaj. Apoi e dreptul fiecaruia sa ceara partajul, cf codului civil nimeni nu poate fi fortat sa ramana in indiviziune, deci nu va poate pune o astfel de conditie.
sfat, daca vreti sa tineti cont de el, divortati in instanta, sa stabiliti unde va avea copilul locuinta, ca veti exercita ambii autoritatea parinteasca, program de vizita ( ca s anu fiti nevoit sa incepeti alt proces).
mama ei sa ceara ce doreste si vedeti atunci ce vrea si cum va puteti apara..
partajul cereti-l cand doriti. Daca partajati ap , partajati si datoria ramasa.
aveti timp sa ii dati copilului ce doriti mai tarziu, daca nu apucati sa faceti partaj, oricum copilul va mosteneste, asa ca nu va faceti griji in privinta asta.
Nu e indicat sa faceti partajul cedand sotiei pt ca mai tarziu poate nu se va intelege cu fiul si el tot descoperit ramane.
Eu am inteles perfect ce se poate cere si ce nu, insa se pare ca ea si familia ei nu vor sa inteleaga, nu vor o intelegere amiabila.
Dupa toate aceste discutii, neintelegeri, incep sa am indoieli ca poate fi o mama buna ptr copilul nostru si ca doreste ce-i mai bine pentru el si de aceea vreau sa cer sa ramana cu mine. Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa obtin acest lucru???? mentionez ca am facut greseala sa plec de acasa de aproximativ 3 luni, insa am facut acest lucru din dorinta de a nu mai exista certuri si scandaluri, diverse amenintari din partea familiei ei, am fost chiar agresat de tatal sotiei, mama ei a facut scandal in fata copilului la noi in casa, sotia a ajuns pana si la colegii de serviciu cu scandalurile.
Legat de apartament, impartirea se face 50 / 50 % chiar daca veniturile mele au fost mai mari decat ale sotiei?????
Sunt doar niste intrebari, sper sa inteleaga si ei ca daca o relatie nu mai merge, pur si simplu nu mai merge si se poate incheia intr-un mod amiabil.....
Eu le_am oferit pensie alimentara 25% din salariu (asta trecuta in actele de divort) + plata ratei pentru apartament ( bineinteles dreptul de a locui acolo fara a cere partaj, despagubire sau altceva), acest angajament este asumat verbal ptr nu am gasit o modalitate prin care sa fac legalizat/oficial acest lucru, se poate lua cumva acest angajament??????


Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
la cine va referiti cu drept de a locui in ap ?
pt ca fiul are 15 ani, aveti sanse mari sa locuiasca cu dvs daca si el vrea si zice asta cand va fi ascultat de judecator
se prezuma ca ambii au contribuit egal. daca nu faceti partajul acum, ce veti achita dupa divort va fi contributia dvs proprie ceea ce va indrepatteste sa cereti o cota mai mare la partaj.
( folositi functia editeaza pt a completa un mesaj)
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Ma refer la mine.....
Astept sa mi se dea termen la instanta si daca sotia mai accepta acest acord, o sa facem eventualele modificara daca ea cere ceva pana atunci, dar cred ca tot prin judecata se va rezolva ...
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, am termen pe 4 februarie, insa sotia a facut ceva intampinare ca in acordul de mediere nu s-a tinut cont de doleantele ei legate de partaj (nu dorim partaj, nici eu nici ea) si ca nu s-a stabilit pensia alimentara conform legii, eu i-am spus ca mediatorul este de acord sa fac un acord aditional cu pensia calculata conform adeverintei, iar legat de partaj daca nu dorim acest lucru, nu vad ce rost are sa trecem undeva.
Credeti ca tot ceea ce face este sa tergiverseze si sa mane lucrurile???/
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Partaj divort copil minor eugen_2012 eugen_2012 buna ziua eu si sotia mea avem un copil in varsta de 3 ani avem o casa dobandita de noi in timpul casatoriei vrem sa divortam si suntem amandoi de acord cu ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)