Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie ,am dus toate actele necesare pentru prima de activare,adeverinta de 3 luni care dovedesc ca sunt angajata si aflu cu stupoare ca mi sa respins dosarul ,motivul fiind ca firma mi-a eliberat repartitia la sediul din Alexandria Teleorman,sediul firmei fiind in Vitanesti Teleorman apartinand de Alexandria. Eu am buletinul pe Zimnicea Teleorman si mi-au spus ca ei trebuiau sa-mi elibereze acea adeverinta. Tin sa mentionez ca o angajata mi-a verificat dosarul si mi-a spus ca totul este in regula.
Cornel Vasile a scris:
Somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare in valoare de 500 lei, neimpozabila.
Prevederile art. 73^2 din Legea nr.76/2002 se aplica in situatia in care somerii indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca;
-nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;
-se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 3 luni;
-nu au mai avut raporturi de munca sau de serviciu cu angajatorii in ultimele 12 luni;
-nu au mai beneficiat de prima de activare in ultimele 12 luni.