avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de activare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de activare

In ce conditii poate o persoana sa beneficieze de prima de activare de 500 lei. Nu imi este clar. O persoana poate sa isi dea demisia de la o societate apoi sa se angajeze la alta si primeste 500 lei de la agentia de ocupare a fortei de munca teritoriala? Nu are importanta cu ce articol a incetat contractul de munca anterior? Demisie inseamna o decizie unilaterala a angajatului, nu-l da nimeni afara. De ce ar trebui sa primeasca bani de la stat pentru asta?
O parere, va rog.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
roxana69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra1089 , utilizator 19:43, 28 Martie 2018
Somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare in valoare de 500 lei, neimpozabila.

Prevederile art. 73^2 din Legea nr.76/2002 se aplica in situatia in care somerii indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca;
-nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;
-se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 3 luni;
-nu au mai avut raporturi de munca sau de serviciu cu angajatorii in ultimele 12 luni;
-nu au mai beneficiat de prima de activare in ultimele 12 luni.
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie ,am dus toate actele necesare pentru prima de activare,adeverinta de 3 luni care dovedesc ca sunt angajata si aflu cu stupoare ca mi sa respins dosarul ,motivul fiind ca firma mi-a eliberat repartitia la sediul din Alexandria Teleorman,sediul firmei fiind in Vitanesti Teleorman apartinand de Alexandria. Eu am buletinul pe Zimnicea Teleorman si mi-au spus ca ei trebuiau sa-mi elibereze acea adeverinta. Tin sa mentionez ca o angajata mi-a verificat dosarul si mi-a spus ca totul este in regula.

Cornel Vasile a scris:

Somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare in valoare de 500 lei, neimpozabila.

Prevederile art. 73^2 din Legea nr.76/2002 se aplica in situatia in care somerii indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca;
-nu beneficiaza de indemnizatie de somaj;
-se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 3 luni;
-nu au mai avut raporturi de munca sau de serviciu cu angajatorii in ultimele 12 luni;
-nu au mai beneficiat de prima de activare in ultimele 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in ... lianaema lianaema Buna ziua! Prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in per de șomaj),se acorda 12 luni sau o singura data?Cat timp se acorda ?Dpdv al ... (vezi toată discuția)
Termen repartitie somaj VivieneV VivieneV daca azi semneaza contractul si-l transmit in rvs, unui viitor angajat contractul cu incepere in 01.12.2017 iar eu il trimit la somaj cu documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Primă de angajare ludovicbutnaru ludovicbutnaru Bună ziua, Sunt angajat al unei firme de două luni din poziţia de şomer în căutarea unui loc de muncă înregistrat şi peste 45 de ani. Am ... (vezi toată discuția)