Bună ziua,
Sunt angajat al unei firme de două luni din poziţia de şomer în căutarea unui loc de muncă înregistrat şi peste 45 de ani.
Am primit un cupon pe numele meu cu suma de 500 lei de la AJOFM - rubrica ”Comp.”
Am întrebat la AJOFM ce este cu aceşti bani şi mi s-a spus că sunt “primă de angajare”.
Patronul firmei mi-a zis că sunt banii lui,pe motiv că el a întocmit actele pentru banii ăştia.
Nu înţeleg de ce nu i s-au virat direct lui banii, sau firmei.
Vă rog să-mi spuneţi a cui sunt,de drept,aceşti bani şi care este regrementarea legală în această situaţie.
Vă mulţumesc.
Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.
Prin urmare, banii vi se cuvin dvs nu angajatorului.
Prima de activare
roxana69
In ce conditii poate o persoana sa beneficieze de prima de activare de 500 lei. Nu imi este clar. O persoana poate sa isi dea demisia de la o societate apoi ... (vezi toată discuția)