avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încadrarea în muncă ulterior înscrierii la șomaj ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încadrarea în muncă ulterior înscrierii la șomaj - absolvent de facultate fără diplomă de licență

Buna ziua! Vara aceasta am absolvit facultatea dar nu am sustinut examenul de licenta. Mi-am gasit un loc de munca, un program de traing, la finalul caruia voi lucra ca inginer(urmand sa sustin licenta luna viitoare), iar cei de acolo mi-au cerut sa merg la AJOFM sa ma inregistrez ca somer inainte de a ma angaja, dorind sa-mi faca contract pe perioada nedeterminata.(banuiesc ca au anumite beneficii ) La AJOFM mi-au spus ca ma pot inregistra doar cu diploma de bac deoarece nu am luat licenta si nu ma pot inregistra ca absolvent de facultate, chiar daca am absolvit toate cursurile. Ma afecteaza cu ceva lucrul acesta ? Voi putea fi promovat ca inginer daca ei ma incadreaza cu studii medii? Sper ca m-am facut inteles si are logica ce intreb(mai bine sa intreb decat sa raman prost) :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 26 August 2017
Are sens ce spuneti, dar angajatorul nu va putea obtine ceea ce prevede Legea 76/2002, si anume: "Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei", deoarece absolvenții pot fi încadrați în condițiile art. 80 din lege, o singură dată pentru fiecare formă de învățământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

În sensul Legii 76/2002, prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Dupa obtinerea diplomei de inginer, angajatorul poate decide , in condițiile prevazute de Codul Muncii, modificarea functiei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci acesta era motivul principal al angajatorului de ami cere inregistrarea la AJOFM? Ar putea avea alt motiv? Eu pot sa mai primesc acea prima de angajare de la AJOFM de 500 de lei deoarece imi gasesc singur loc de munca chiar daca au trecut mai mult de 12 luni de la absolvire a liceului?
Șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Somaj 1988 1988 am terminat facultatea dar mi-am aminat licenta pina in iarna. oare pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Stimularea încadrarii în muncă a şomerilor xquestion xquestion Conform Legii Nr. 76/2002, angajatorii beneficiaza de masuri pentru stimularea încadrarii în muncă a şomerilor (ART. 80.). Intrebarea mea este: Daca ... (vezi toată discuția)