mika w a scris:
buna din nou...
vroiam sa va spun ca nu trebuie sa va faceti griji ca au trecut ceva ani de cand ati terminat facultatea si ca poate cu anumite institutii nu mai sunteti familiarizati...trebuie sa va marturisesc ca eu am ramas surprinsa cand am vazut ca la inm am colegi din alte domenii care nu au legatura cu dreptul...si va dau doar cateva exemple: doctori, ingineri, iar anul trecut a fost si un preot... va spun un "secret" pe care care l-am aflat in interior in aceste cateva saptamani de cand am inceput cursurile: nu e greu sa treci de examenul la inm...stiu ca probabil acum va ganditi ca spun acest lucru pentru ca eu l-am trecut..poate si din acest punct de vedere mi se pare mai usor...insa eu personal consider ca e mai mult un test de vointa si de rabdare...
sfatul meu este sa invatati logic astfel incat cunostintele voastre sa fie temeinice...nu tociti..poate acest lucru va va ajuta sa intrati, dar va fi greu mai departe ptr ca la dezbateri (in traducere, seminariile de la facultate) formatorii vor presupune ca voi stiti totul, si vor jongla cu institutiile. o discutie care incepe cu prescriptia extinctiva poate duce la contractul de depozit, la legea 10/ 2001 si altele...ganditi-va ca lucurile nu vor fi prea roz dupa ce treceti examenul...veti munci la fel de mult sau poate mai mult..nu va mai fi ca in facultate cand daca vroiai sa te duci la seminar te duceai daca nu recuperai sau pur si simplu iti permiteai sa faci absente...la inm nu este asa...si nu veti avea timp sa va odihniti dupa examen..
asa ca, cu ricul de a ma repeta, va mai spun o data: incercati sa va faceti un program strict in functie de programul de la serviciu; invatati cate putin, insa invatati in fiecare zi...nu va obositi pana la epuizare...trageti tare anul acesta si va garantez ca satisfactiile vor fi pe masura...atat din punct de vedere intelectual (la inm sunt niste formatori tare buni), cat si din punct de vedere material (daca nu in cei doi ani la inm, macar dupa).
eu va stau la dispozitie atat cat imi permite timpul..daca aveti intrebari nu ezitati sa mi le adresati..daca aveti curiozitati legate de inm, de modul in care decurg lucrurile la inm, cum am vazut eu examenul si cum am facut fata la toate probele lasati-mi un mesaj...
va urez spor la invatat...
As avea cateva intrebari la obiect, pt ca ai trecut de examen si-mi poti raspunde din experienta:
cat de importante sunt legile mentionate in bibliografie, raportate la coduri?
ai folosit codurile adnotate?
ai invatat numai din manuale sau ti-au fost de folos si cartile de sinteza?
cat de inportanta este motivatia, in cadrul interviului, fata de celelalte intrebari ?
se aude ceva apropo de noile coduri si exam de admitere INM 2010?
As putea continua multa vreme, pe masura ce le scriu imi rasar si altele in cap, insa nu vreau sa profit de disponibilitatea ta!:)
Te rog, daca consideri ca sunt si alte lucruri importante....
MULTUMESC!:vishenka: