avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate maria cristi

Activitate maria cristi

Răspuns la discuția Casa duplex - riscuri
Da, insa notarul spune ca trebuia sa exista si apartamentarea corpurilor. Masurarea lor....fizic este logic si normal care este jumatatea casei, insa spune ca trebuia facuta apartamentarea si ca degeaba e scris in actul de dezmembrare ca terenul se imparte egal si casa in C1 si C2 daca nu se regaseste nicaieri un releveu pe fiecare in parte de unde sa reiasa exact masuratorile fiecarei case. Spune ca poate trece peste, cum au trecut toti ori din neatentie, ori voit, insa ma atentioneaza sa nu apara riscuri in viitor. Pot aparea riscuri?
Buna ziua,
Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat.
Insa, atunci cand s-a facut actul de dezmembrare se spune ca se imparte lotul si casa in C1 SI C2, dar act de apartamentare sau dezmembrare pe locuinta nu exista. Practic doar terenul este dezmembrat, corect? casa este in indiviza?
Precizez ca pe C1 pe care doresc sa l cumpar este ipoteca prima casa pe care o preiau si nu se poate face nimic acum.
Intrebarea mea este daca pot aparea riscuri in timp ...celalalt vecin poate sa si vanda partea lui de casa? sau ce riscuri pot aparea atunci cand nu exista act de dezmembrare pe casa.
Repet, cadastru si intabulare exista separat pe fiecare. Practic toata lumea a inchis ochii si s-a luat ca atare, insa practic, act de apartamentare pe casa nu exista.
Multumesc!