avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa duplex - riscuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa duplex - riscuri

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat.
Insa, atunci cand s-a facut actul de dezmembrare se spune ca se imparte lotul si casa in C1 SI C2, dar act de apartamentare sau dezmembrare pe locuinta nu exista. Practic doar terenul este dezmembrat, corect? casa este in indiviza?
Precizez ca pe C1 pe care doresc sa l cumpar este ipoteca prima casa pe care o preiau si nu se poate face nimic acum.
Intrebarea mea este daca pot aparea riscuri in timp ...celalalt vecin poate sa si vanda partea lui de casa? sau ce riscuri pot aparea atunci cand nu exista act de dezmembrare pe casa.
Repet, cadastru si intabulare exista separat pe fiecare. Practic toata lumea a inchis ochii si s-a luat ca atare, insa practic, act de apartamentare pe casa nu exista.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:27, 29 Martie 2018
Spuneti ca in "actul de dezmembrare se spune ca se imparte lotul si casa in C1 SI C2". Asta echivaleaza cu un act de apartamentare a casei. De ce spuneti ca nu exista act de dezmembrare pe casa? Daca exista cadastru separat,atunci dumneavoastra cumparati un imobil in cota de 1/1, nu intrati in indiviziune cu vecinul. Fiecare proprietar isi poate vinde partea sa de casa si de teren.
Da, insa notarul spune ca trebuia sa exista si apartamentarea corpurilor. Masurarea lor....fizic este logic si normal care este jumatatea casei, insa spune ca trebuia facuta apartamentarea si ca degeaba e scris in actul de dezmembrare ca terenul se imparte egal si casa in C1 si C2 daca nu se regaseste nicaieri un releveu pe fiecare in parte de unde sa reiasa exact masuratorile fiecarei case. Spune ca poate trece peste, cum au trecut toti ori din neatentie, ori voit, insa ma atentioneaza sa nu apara riscuri in viitor. Pot aparea riscuri?
Pai cum "nu se regaseste nicaieri un releveu pe fiecare in parte de unde sa reiasa exact masuratorile fiecarei case"?
Ati spus mai sus "Repet, cadastru si intabulare exista separat pe fiecare". In acel cadastru trebuie sa existe si un releveu. Daca nu exista, solicitati acum, inainte de cumparare, actualizarea schitei cadastrale, respectiv completarea acesteia cu un releveu.
In extrasul CF trebuie să existe releveul casei (C1, C2) dacă locuința a fost construită cu toate documentele în regulă, inclusiv PV recepție, documentele emise de Primărie,..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)
Cerere dezmembrare 80raducu 80raducu Bună seara, În urmă cu 9 ani, în urma unui partaj succesoral am dobândit un teren pe care se află o casă. Terenul respectiv,(întregul) in urma ... (vezi toată discuția)