avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov

Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca " locuinta cuplata p +e", dar nu avem inca receptia. vreau sa dezmembrez teren 250 mp + constructie c1 si teren 250 + constructie c2, . mentionez ca eu vreau dupa ce o sa am casa si terenul meu intabulate sa dezmembrez partea mea c1 + 250 mp in doua apartamente ( parte + etaj), pentru a vinde parterul.dar nu stiu cum sa procedez ??? Va multumesc..
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
marius.anton, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 09:12, 4 August 2010
buna ziua.
in primul rand trebuie sa intabulati constructia in cartea funciara.
ulterior veti face cu fratele un act act de dezmembrare si partaj, astfel incat terenul in suprafata de 250mp+Ci sa revina in lotul dvvs.
ulterior veti putea face dvs actul de dezmembrare in 2 loturi.
abia dupa veti putea instraina partea care va intereseaza.
succes.
in mod normal da, am inteles ca trebuie sa intab constructia, dar daca nu o intabulez cum trebuie am inteles ca nu o sa pot dezmembra teren exlusiv + C1 si teren exclusiv +c2...AICI NU AM INTELES. nu vreau terenul jumate jumate in indiviziune. vreau sa pot dezm constr in 2 constructii distincte separate fara nici o legatura una cu alta dupa dezmembrare.
intrebare 2:..dupa ce fac intab. constr. ma duc la notar sa fac partajul sau ma duc sa fac dezmembrarea casei. in ce ordine??. . eu am tel. 0723.31.11.87. daca ma puteti lamuri, pot suna eu in orice retea. multumesc.
casa nu este terminata? este prevazuta si in proiect ca si duplex? exista rost intre case?
am luat autorizatie de constructie ca " locuinta cuplata p +e", dar nu avem inca receptia. nu exista rost intre case. am inteles ca trebuie neaparat sa iau...receptia in care sa scrie : locuinta cuplata (c1 + c2), pentru a putea sa le intabulez ca o constructie cu doua corpuri (c1 + c2), si ulterior sa pot dezmembra in c1 + teren si c2+teren cu aceeasi autorizatie si acelasi p.v de receptie. aici nu sunt convins si acaut sa ma lamuresc. multumesc.
da . ca dezmembrarea constructiilor sa poata fi realizata trebuie nu existe parti comune. (fundatie, retele, acoperis samd) Daca nu este rost atunci puteti face apartamentare iar terenul de sub constructie ramane in indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren+locuinta dubla andradanila andradanila Am o problema complicata pentru mine acum si as avea nevoie de ajutor cat de repede posibil, va rog. Am construit in 2010-2011 o locuinta duplex (doua case in ... (vezi toată discuția)
Casa duplex - riscuri maria cristi maria cristi Buna ziua, Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat. Insa, ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de constructie cozmaraluca cozmaraluca Buna ziua! Proprietarul unui teren de 250 m2 a facut separarea loturilor in C1 si C2 .Pe fiecare lot se afla cate o constructie parte a unui DUPLEX ... (vezi toată discuția)