avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate adi123ada

Activitate adi123ada

Răspuns la discuția Valoare creanta
Deci creditul a fost luat de mine de la Bancpost in 2007 in valoare de 65.000 CHF. (1chf= 2.07 ron).Am platit pana in 2010 -2011 aproximativ 20.000 CHF. In perioada 2009-2010 datorita cresterii semnificative a CHF in raport cu leul am primit o oferta de la Bancpost de a plati numai dobanda timp de un an, totodata semnand un act aditional de cesionare in favoarea unei societati cu sediul in Olanda.
Dupa terminarea perioadei de un an ne-a fost refuzata prelungirea si datorita cresterii si mai mult a francului nu am mai putut plati ratele.In 2011 am fost nevoit atat eu cat si familia sa parasim tara datorita acestei situatii.
In 2014 asa cum am relatat anterior un cabinet de executori obtin o hotarare judecatoreasca in care creditor apare o banca cu sediul in Grecia si inscrie la OCPI aceasta pentru o creanta de 48.900 CHF si 9.800 cheltuieli de executare.
De atunci pana in noiembrie 2019 (6 ani) executorul a publicat spre vanzare imobilul in fiecare luna, dar nu s-a vandut pretul fiind peste pretul pietei .
In noiembrie 2019 s-a suspendat executarea si acum o s-a reluat publicarea spre vanzare a imobilului, dar de catre alt cabinet de executori.Pretul de incepere al licitatiei este acelasi din 2014.
Ieri am trimis un email catre noii executori sa intreb care este suma datorata si acestia au raspuns:
Creanta= 64.500CHF
Cheltuieli= 37.000 RON
Deci daca cheltuielile de executare inteleg sa se mareasca pentru ca s-au emis lunar niste acte, as dori sa stiu daca este legal ca in 6 ani creanta sa fie aproape egala cu creditul contractat , adica sa se adauge dobanzi sau penalitati dupa ce ai fost executat silit, si cat pot creste, adica in urmatorii 6 ani creanta va fi 80.600 CHF si asa mai departe?
Adica in acest fel un om cu un venit normal nu poate achita intr-o viata acest tip de credit.
Ce solutie viabila as avea in acest caz ?
Răspuns la discuția Valoare creanta
Deci creanta provine dintr-un credit in valoare de 65.000 CHF, contractat in 2007.
In 2014 un birou de executori judecatoresti obtin in instanta inceperea executarii silite a imobilului pe care il inscriu la OCPI pentru o creanta in valoare de 48907 CHF si 9800 RON cheltuieli de executare.
Acum ,dupa 6 ani aceste sume pot fi majorate, este legal acest lucru ?
Sunt debitor intr-un dosar de executare silita. In 2014 judecatoria a incuviintat executarea silita a unui imobil pe care il detin unde s-a stabilit si o suma reprezentand creanta si alta reprezentand cheltuieli de executare.
Intrebarea mea este daca creditorul sau executorul pot adauga dobanzi, penalitati, etc dupa acest act ???
Astept raspuns, multumesc anticipat
Buna ziua ,
Acum 2 zile am participat din nou la la aceeasi licitatie a aceluiasi imobil la care fusesem in urma cu o luna si s-a suspendat dupa ce am facut ofertele ( am fost 2 persoane, eu am oferit pretul de incepere al licitatiei ) explicatia fiind
la cererea creditorului !
Acum 2 zile an depus garantia , m-am prezentat ( am fost doar eu de data asta), si de la receptie mi s-a spus ca nu se mai tine licitatia , aceeasi explicatie : la cererea creditorului, si ca singurul lucru cu care ma poate ajuta e sa-mi dea recipisa pt a putea sa-mi ridic garantia.
Sediul executorilor este in Bucuresti , eu fiind cu domiciliul in provincie .
Va rog sa-mi spuneti daca nu cumva aceste suspendari succesive chiar in ziua licitatiei nu cumva sunt abuzive , si daca da , unde pot face contestatie
Consider ca mi s-a incalcat dreptul meu de participant la licitatie.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Am participat la o licitatie imobiliara .Am depus cu suficient timp (zile) garantia de 10% , m-am prezentat cu o ora inainte de ora inceperii , am completat niste hartii cu ce oferta fac,(oferta mea fiind pretul de incepere al licitatiei) am constatat ca mai era un domn inscris si prezent , cu 5 min inainte de incepere , executorul ne-a spus sec ca se anuleaza licitatia pe motiv ca asa a decis banca !
O cunostiinta de a mea mi-a spus ca a patit exact la fel cu aceeasi firma de executori cand s-a inscris sa participe la licitatie in vederea achizitionarii unui teren.
Este legal sa anuleze licitatia pe motiv ca asa a dispus banca ?
Mentionez ca in publicatia de vanzare nu se mentioneaza nicaieri ca banca sau executorul isi rezerva dreptul de a anula licitatia !
Va rog mult sa imi raspundeti !