avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In ce conditii se poate anula o licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

In ce conditii se poate anula o licitatie

Am participat la o licitatie imobiliara .Am depus cu suficient timp (zile) garantia de 10% , m-am prezentat cu o ora inainte de ora inceperii , am completat niste hartii cu ce oferta fac,(oferta mea fiind pretul de incepere al licitatiei) am constatat ca mai era un domn inscris si prezent , cu 5 min inainte de incepere , executorul ne-a spus sec ca se anuleaza licitatia pe motiv ca asa a decis banca !
O cunostiinta de a mea mi-a spus ca a patit exact la fel cu aceeasi firma de executori cand s-a inscris sa participe la licitatie in vederea achizitionarii unui teren.
Este legal sa anuleze licitatia pe motiv ca asa a dispus banca ?
Mentionez ca in publicatia de vanzare nu se mentioneaza nicaieri ca banca sau executorul isi rezerva dreptul de a anula licitatia !
Va rog mult sa imi raspundeti !
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
adi123ada, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:33, 17 Mai 2018
Trebuie vazut daca licitatia s-a anulat, s-a amanat sau s-a suspendat, sens in care executorul judecatoresc trebuie sa fi intocmit un proces-verbal sau o incheiere in acest sens. Puteti sa contestati actele executorului judecatoresc sau dupa caz, puteti depune plangere impotriva acestuia. Daca considerati necesar, puteti sa apelati si la un avocat pentru suport.
Buna ziua ,
Acum 2 zile am participat din nou la la aceeasi licitatie a aceluiasi imobil la care fusesem in urma cu o luna si s-a suspendat dupa ce am facut ofertele ( am fost 2 persoane, eu am oferit pretul de incepere al licitatiei ) explicatia fiind
la cererea creditorului !
Acum 2 zile an depus garantia , m-am prezentat ( am fost doar eu de data asta), si de la receptie mi s-a spus ca nu se mai tine licitatia , aceeasi explicatie : la cererea creditorului, si ca singurul lucru cu care ma poate ajuta e sa-mi dea recipisa pt a putea sa-mi ridic garantia.
Sediul executorilor este in Bucuresti , eu fiind cu domiciliul in provincie .
Va rog sa-mi spuneti daca nu cumva aceste suspendari succesive chiar in ziua licitatiei nu cumva sunt abuzive , si daca da , unde pot face contestatie
Consider ca mi s-a incalcat dreptul meu de participant la licitatie.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Buna ziua. Este greu de spus ce se intampla acolo si care sunt interesele si de ce se procedeaza astfel, probabil ori nu se doreste executarea debitorului, ori se doreste valorificarea imobilului la un anumit pret (mai mic, desigur). Trebuie vazut mai in detaliu. Ar fi indicat sa luati legatura cu creditorul sa vedeti care este situatia (eventual, dupa primirea unui raspuns la nivel de sucursala, apelati la nivel de centrala bancara, adica mai sus un pic, daca raspunsul sucursalei este cusut cu ață alba). Apoi, aveti la indemana, dupa caz, fie contestatia la executare (insa ma tem ca fara informatii suplimentare din partea bancii, sansele sunt mici sa obtineti ceva concret la instanta civila). fie plangere la organul de specialitate din Ministerul justitiei care controleaza activitatea executorilor sau la Camera executorilor judecatoresti din circumscriptia curtii de apel respective sau o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel competenta.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite si blaturi executor - banca dan_dare dan_dare Buna ziua , am fost la executari imobiliare de regula a 2 runda unde desi executorul specifica \" Daca nu se obţine preţul de incepere a licitaţiei si ... (vezi toată discuția)
Imobil executare silita curios12 curios12 Buna ziua, Am si eu urmatoarea dilema: Urmaresc de ceva vreme un imobil executat silit de catre un executor judecatoresc catre care am inaintat si o oferta ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)