avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil executare silita

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea dilema:
Urmaresc de ceva vreme un imobil executat silit de catre un executor judecatoresc catre care am inaintat si o oferta de cumparare (pentru imobilul in cauza) egala cu pretul la care porneste viitoarea licitatie si anume 75% din pretul de evaluare initial. Oferta de cumparare am depus-o de ceva vreme insa nu am primit nici un raspuns. Tinand cont ca se apropie data licitatiei, cum ar trebui sa procedez? Ma prezint pur si simplu la licitatie? Ce se intampla daca sunt mai multi licitatori? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 13:04, 5 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Daca se prezinta si alte persoane, iar eu licitez peste, insa nu se ajunge la pretul de 75% (sub 75%), ce se intampla?
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
curios12, utilizator
curios12 a scris:

Va multumesc pentru raspuns.
Daca se prezinta si alte persoane, iar eu licitez peste, insa nu se ajunge la pretul de 75% (sub 75%), ce se intampla?


Imi cer scuze ca fac post dublu insa vineri este data licitatiei si chiar sunt nedumerit. Nu inteleg daca spre ex. o sa castig licitatia sa zic cu un procent mai mic decat cel din oferta mea initiala, executorul judecatoresc avand si oferta mea de 75%, cum se procedeaza in acest caz? Poate executorul sa refuze o oferta de sub 75% chiar daca sunt mai multe persoane la licitatie? O sa imi reaminteasca si faptul ca initial am oferit mai mult?

Nu mi se pare normal nici faptul ca executorul judecatoresc a fost foarte dezinteresat de fiecare data cand l-am contactat cu privire la oferta mea de cumparare.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
curios12, utilizator
Sunt mai multe situatii diferite :

1. ati platit cautiune si ati depus deja oferta cu 75% din valoarea imobilului. - va prezentati la licitatie si daca va razganditi si oferiti mai putin in cadrul licitatiei, aveti sanse foarte mari sa fiti declarat adjudecatar cu oferta initiala (daca nu sunt oferte mai mari decat a dvs - adica 75%) . In acest caz, daca nu depuneti diferenta in 30 de zile sunteti declarat fals adjudecatar si s-ar putea sa va luati adio de la toata/o parte din cautiune (nu intru in detalii).
2. v-ati inscris la licitatie cu o oferta mai mica de 75% si sunt si alti licitatori. Licitatia incepe de la 75% (multi sunt in eroare aici) insa, daca nu exista nicio oferta la acest pret, licitatia incepe, la acelasi termen, de la cel mai mare pret oferit de licitatori ( in ofertele scrise depuse odata cu cautiunea - ex: 65%, 50 % etc) si se adjudeca la cel mai mare pret, dupa ofertari si supraofertari.
3. creditorul a agreat cu executorul sa nu vanda sub pretul de X. Daca executorul primeste oferte sub cat a agreat cu creditorul, nu mai tine licitatia si va spune ca s-a suspendat la cererea creditorului (inainte de a incepe licitatia cu cateva minute) si plecati acasa.
4. vine si creditorul la licitatie si ia in contul creantei cu 75% daca nu sunt alte oferte peste.

Succes!
Ati fost foarte explicit si va multumesc. Pana in momentul de fata eu nu am depus cautiunea de 10%, am depus doar oferta despre care vorbeam. Cautiunea respectiva banuiesc ca pot sa o depun chiar cu o zi inanintea licitatiei, iar in ziua cu pricina doar sa ma prezint cu dovada la executor (nu este nevoie de o instiintare prealabila a executorului, cum ca ma voi prezenta la licitatie)?

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar sub 75% Kemikl Kemikl Buna ziua, Am o nelamurire legata de licitatiile la executori pentru un imobil care este la a 6-7 licitatie, adica se merge pe vechiu cpc din cate am ... (vezi toată discuția)