avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil executare silita

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea dilema:
Urmaresc de ceva vreme un imobil executat silit de catre un executor judecatoresc catre care am inaintat si o oferta de cumparare (pentru imobilul in cauza) egala cu pretul la care porneste viitoarea licitatie si anume 75% din pretul de evaluare initial. Oferta de cumparare am depus-o de ceva vreme insa nu am primit nici un raspuns. Tinand cont ca se apropie data licitatiei, cum ar trebui sa procedez? Ma prezint pur si simplu la licitatie? Ce se intampla daca sunt mai multi licitatori? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 13:04, 5 Ianuarie 2016
Da, puteti sa depuneti cautiunea (cash) la contul indicat de executor, cu o zi inainte (am spus cash pt ca s-ar putea sa nu ajunga in cont pana la data licitatiei daca faceti transfer cu o zi inainte) dar sa va luati si recipisa (dovada depunerii). Daca ati facut transfer bancar si banii au ajuns in contul respectiv o puteti ridica dvs de la banca (daca nu a fost ridicata de executor inaintea dvs) si sa va prezentati cu ea la licitatie.
Nu trebuie sa instiintati in niciun fel executorul inainte de participare. Va prezentati cu ceva timp inainte de ora stabilita in publicatie.

Succes!
Multumesc! La punctul 3 unde spuneati ca s-ar putea sa existe o intelegere intre executor si creditor, va referiti la ofertele depuse in ziua licitatiei, inainte de supraofertari? Practic executorul citeste ofertele si opreste licitatia? Fara a lasa participantii sa liciteze intre ei?
E vorba de ofertele initiale care s-au primit pana la ora licitatiei. Am mentionat clar la pct 3 ca se suspenda executarea inainte de inceperea licitatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar sub 75% Kemikl Kemikl Buna ziua, Am o nelamurire legata de licitatiile la executori pentru un imobil care este la a 6-7 licitatie, adica se merge pe vechiu cpc din cate am ... (vezi toată discuția)