avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau sa cumpar sub 75%
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau sa cumpar sub 75%

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de licitatiile la executori pentru un imobil care este la a 6-7 licitatie, adica se merge pe vechiu cpc din cate am inteles.

1. Daca fac oferta scrisa sub pretul de pornire de 75% si sunt singurul licitator prezent la licitatie mai am dreptul sa ridic oferta in timpul licitatiei sau aceasta nu se mai tine din cauza ca nu s-a oferit pretul de pornire?

2.In cazul in care am noroc si este adjudecata sub pretul de 75% si eu sunt adjudecatarul, trebuie sa ma duc in instana ca sa se recunoasca procesul verbal? sau doar in cazul unei contestatii din partea debitorului?

Tin sa mentionez ca vreau sa licitez o suma mai mare decat are de primit creditorul, ca sa u am probleme.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 12:31, 1 Iunie 2013
Pe vechiul CPC: Pretul de la care incepe licitatia este cel prevazut in publicatia de vanzare ( cel redus cu 75%).Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei ( sau unul mai mare, dupa caz), bunul se adjudeca, la acelasi termen, la pretul cel mai mare oferit. Executorul judecatoresc incheie procesul-verbal de licitatie in care va declara adjudecatar iar d-voastra aveti un termen de 30 de zile in care sa achitati pretul. Daca nu se contesta executarea insasi sau procesul-verbal de licitatie, dupa expirarea termenului de 30 de zile ( in care trebuie sa faceti plata pretului) si dupa expirarea unui termen de 15 zile, executorul emite actul de adjudecare, ce devine titlul d-voastra de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Adjudecare sau nu? Ofof Ofof Am participat de curand la o licitatie ce avea ca obiect un apartament si care era la al doilea termen respectiv pornea de la pretul de 75% din valoarea de ... (vezi toată discuția)