avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate Ludosan T

Activitate Ludosan T

Buna Ziua. La o persoana divortata in Instanta, sentinta civila de divort este principalul act de dovedire a starii civile? Eventual cu ce alt act ar putea dovedii starea civila in caz in care vinde un imobil cu contract de vanzare-cumnpare sau la locul de munca etc, ca sa nu trebuiasca sa arate peste tot sentinta civila de divort, care are multe date personale, confidentiale si sigur date legate de terte persoane?
Va multumesc frumos.
Multmesc frumos pentru raspunsuri!
Buna ziua. In timpul casatoriei sotii achizitioneaza un imobil (contract de vanzare-cumparere cu cote de 1/2 si 1/2). Dupa cere divorteaza, sotul pastreaza casa si plateste sulta compesatorie sotiei. Astfel pe numele sotului se intabuleaza imobilul cu cota de 1/1.
Spune-ti va rog in acest caz, sotul cu ce demonstreaza actul de proprietate al imobilului la o eventuala vanzare? Multumesc!
Buna Ziua,
Prezentare speta:
Ordonanta Presedintiala, Instata stabileste domiciliul minorilor la tata si incuviinteaza un program de vizitare mamei. Acest program de vizitare in mare a fost solicitat chiar de catre mama.

Ce se poate face in cazul in care mama minorilor nu respecta aceast program de vizita, in sensul ca vine cand are chef, iar cand nu vine nu anunta acest lucru in prealabil?

Va multumesc?
Va multumesc, mi-a fost de folos raspunsul Dv.
Buna Ziua Domnu Avocat.

Situatia este ca copii umbla la psihoterapie intesiva si acolo s-a constatat clar ca ei au fost traumatizati de catre mama lor. De aceea refuza sa plece cu ea.
Eu am ajutat sa execite programul in sensul ca, cand am vazut ca copii refuza de mai multe ori sa plece cu ea, am propus eu sa iesim toti la parc, la terenul de joaca si sa stam acolo.
Problema este ca la aceste intalniri, ea cand vede refuzul copiilor incepe sa le jigneasca sa le perturbe starea psihica.
Totodata exista pericolul, ca pe viitor sa le traumatizeze in contiuare, daca ar sta minorii cu ea fara supraveghere.

Ce mi-ati putea recomanda ca sa putem proteja pe cei doi minori, de abuzurile mamei pe viitor?

Va multumesc din suflet!
Buna Ziua,

Am incercat s-o ajutam ani de zile, am indrumat spre psihoterapie, dupa aceea medic psihiatru. Specificul bolii (tulburarii de persoanlitate) este ca nu are constienta de boala si refuza orice tratament cu agresivitate.

Va multumesc.
Stimata Doamna Avocat Zaharia,

Da, avem proces de divort pe rol.

Pe scurt va prezint situatia: mama minorilor are probleme psihice (fara sa fi fost internata vreodata in spital). A abuzat psihic si fizic copii ani de zile, iar incepand din Ianuarie anul trecut situatie ei s-a agaravat in sensul ca avea crize de furii inutile apropape din doau in doua zile. Aproximativ de doi ani de zile nu prea se ocupa de copii si nu petrecea timp cu familia, alegea locuri de munca unde statea aproape toate ziua si inclusiv in weekenduri.
In Ianuarie anul aceasta a abandonat familia, plecand de pe o zi la alta intr-o chirie.
Eu atunci am inaintat procesul de divort. In luna Martie cand ea a primit citatia de la Judecatorie a inceput sa caute pe minori si insista sa ne intalnim.
Mentionez ca din Ianuarie pana in prezent nu a contribuit cu nimica la intretinerea, cresterea si educarea minorilor.
Acestia refuza sa se deplaseze cu mama lor, motivand ca le este frica, pentru ca totdeauna le certe si le batea fara nici un motiv.

Va multumesc.
Buna Ziua,
Prin sentinta civila avand ca obiect ordonanta presedintiala, s-a stabilit domiciliul minorilor la tata, iar mama beneficiaza program de vizitare de doua ori pe saptamana, cu ridicare minori ( 4 si 9 ani ) de la domiciliul lor si readucerea lor seara.
Cum se procedeaza in cazul in care minorii refuza sa plece cu mama lor, iar ea insista si face scandal, fara sa ieie in considerare vointa minorilor?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Divort cu copii minori
Va multumesc!