avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovedire stare civila persoana divortata in Instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovedire stare civila persoana divortata in Instanta

Buna Ziua. La o persoana divortata in Instanta, sentinta civila de divort este principalul act de dovedire a starii civile? Eventual cu ce alt act ar putea dovedii starea civila in caz in care vinde un imobil cu contract de vanzare-cumnpare sau la locul de munca etc, ca sa nu trebuiasca sa arate peste tot sentinta civila de divort, care are multe date personale, confidentiale si sigur date legate de terte persoane?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 17 Februarie 2023
Sentința de divorț definitivă este singura dovadă a stării civile actuale. Nu trebuie să exagerăm când discutăm de date personale și confidențiale. Dacă divorțul s-a dezbătut în ședință publică, despre ce confidențialitate mai vorbim?
Dovada starii civile o constituie hotararea judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat stare civila alina81 alina81 Buna seara, As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)
Succesiune azisimaine azisimaine Mama divorțată își schimbă numele cu cel de dinainte de căsătorie. La ceva timp după divorț, cumpără un imobil, iar în actul de cumpărare este ... (vezi toată discuția)