avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat stare civila

Buna seara,

As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se elibereaza?

Multumesc

Alina
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 14 August 2012
Da,exista acte doveditoare in cazul celor casatoriti sau necasatoriti. La starea civila unde s-au casatorit ( in cazul celor casatoriti)
Aceste inscrisuri se afla in registrele de la starea civila,insa depinde de primaria unde se afla starea civila daca va elibereaza act,ptr ca acolo trebuie sa specificati si motivul ptr ce cereti acest act.
Pentru căsătoriti: certificat de casatorie
Pentru necasatoriti: certificat de celibat/cutuma
Pentru divortati: certificat de divort/hotarare de divort
Pentru văduvi: certificat de casatorie + certificat de deces sot.
Multumesc pentru raspuns, puteti sa imi spuneti unde se elibereaza certificatul de celibat/cutuma?
Sunt nascuta in Braila, lucrez in Bucuresti si am domiciliul din buletin in Jud. Harghita, dar acum urmeaza sa imi fac viza de flotant in sectorul 2.

Cererea se depune la primaria din Braila, cu urmatoarele documente:
cerere scrisa;
actul de identitate in original si copie xerox;
copie de pe certificatul de nastere;
timbru fiscal
Cererea se poate depune atat la locul de domiciliu, adica la Harghita cat si la locul de nastere, adica la Braila. Puteti sa depuneti cererea si la Sc.2 Bucuresti dar numai dupa ce va faceti resedinta acolo. Se va face corespondenta cu Braila. Solicitati la starea civila anexa 9. Aveti posibilitatea chiar sa imputerniciti prin procura speciala data la notarul public, o terta persoana, care sa mearga la statea civila din Braila si sa solicite eliberarea adeverintei .
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa ma casatoresc in turcia. autoritatila din romania ... RoxanaRRR RoxanaRRR Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania mi-au zis ca am nevoie doar de certificatul de nastere si de casatorie multilingv in care se ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)