Da,exista acte doveditoare in cazul celor casatoriti sau necasatoriti. La starea civila unde s-au casatorit ( in cazul celor casatoriti)
Aceste inscrisuri se afla in registrele de la starea civila,insa depinde de primaria unde se afla starea civila daca va elibereaza act,ptr ca acolo trebuie sa specificati si motivul ptr ce cereti acest act.
Pentru căsătoriti: certificat de casatorie
Pentru necasatoriti: certificat de celibat/cutuma
Pentru divortati: certificat de divort/hotarare de divort
Pentru văduvi: certificat de casatorie + certificat de deces sot.
Multumesc pentru raspuns, puteti sa imi spuneti unde se elibereaza certificatul de celibat/cutuma?
Sunt nascuta in Braila, lucrez in Bucuresti si am domiciliul din buletin in Jud. Harghita, dar acum urmeaza sa imi fac viza de flotant in sectorul 2.
Cererea se depune la primaria din Braila, cu urmatoarele documente:
cerere scrisa;
actul de identitate in original si copie xerox;
copie de pe certificatul de nastere;
timbru fiscal
Cererea se poate depune atat la locul de domiciliu, adica la Harghita cat si la locul de nastere, adica la Braila. Puteti sa depuneti cererea si la Sc.2 Bucuresti dar numai dupa ce va faceti resedinta acolo. Se va face corespondenta cu Braila. Solicitati la starea civila anexa 9. Aveti posibilitatea chiar sa imputerniciti prin procura speciala data la notarul public, o terta persoana, care sa mearga la statea civila din Braila si sa solicite eliberarea adeverintei .