avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat stare civila

Buna seara,

As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se elibereaza?

Multumesc

Alina
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:04, 14 August 2012
recent am aflat ca daca esti divortata si ti-ai pastrat numele fostului sot si ai o sentinta de multe pagini , ca sa nu mai mergi cu sentinta stufoasa dupa tine ca sa areti de ce numele din buletin nu corespunde cu cel din certificatul de nastere ,poti face o cerere la evidenta populatiei din cadrul primariei , prin care soliciti un certificat de casatorie cu mentiunea divortat,,,,,
Asta era si inainte. Se solicita eliberarea unui certificat de casatorie cu mentiuni, conf. Legii 119/1996, republicata. Il predai pe cel vechi si primesti altul nou. Ambii soti au dreptul la certificatul de casatorie.
cand divortezi nimeni nu iti spune nimic , ,,,nici macar ca trebuie sa mergi la evidenta populatiei sa iti anulezi casatoria ,,,,,si sa predai vechiul certificat de casatorie,,,,,o cunostinta a aflat dupa 6 ani ca in acte la evidenta populatiei este inca casatorit....
Nu trebuie doamna, sa mergeti nicaieri.
Art. 8 din legea citata mai sus de @ Justitiarul- 119/96
(1) Orice modificare intervenita in statutul civil al unei persoane, fie ca urmare a intocmirii unui act de stare civila, fie dispusa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ori printr-un act administrativ, se comunica din oficiu, in termen de 10 zile, serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, ofiterului de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale care a intocmit actul de nastere, de casatorie sau de deces al persoanei la care aceasta modificare se refera, in vederea inscrierii mentiunilor corespunzatoare.
(2) Daca modificarea a fost dispusa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sau prin orice alt inscris prevazut de lege, aceasta se comunica din oficiu, in termenul prevazut la alin. (1).


Art. 51
La cerere, persoanelor indreptatite li se se pot elibera, potrivit art. 10, certificate de stare civila cu mentiunile inscrise in actele de stare civila. Certificatele de stare civila eliberate anterior se retrag si se anuleaza.


Daca aveti vreo problema personala, deschideti va rog, subiect nou cu aceasta, multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in germania micatalin71 micatalin71 As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni: 1. declaraţia de celibat 2. certificatul de celibat 3. Certificatele de stare civilă ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa ma casatoresc in turcia. autoritatila din romania ... RoxanaRRR RoxanaRRR Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania mi-au zis ca am nevoie doar de certificatul de nastere si de casatorie multilingv in care se ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)