avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania ...

Urmeaza sa ma casatoresc in Turcia. Autoritatila din Romania mi-au zis ca am nevoie doar de certificatul de nastere si de casatorie multilingv in care se mentioneaza ca am fost casatorita si ca am divortat si de o adeverinta de celibat pe care am luat-o de la starea civila.Am apucat sa facem planurile , am luat biletul sa plec.Ieri m-am trezit ca defapt am nevoie si de o Declaratie de Celibat si de un Certificat de Cutuma si am inteles ca acestea din urma pot fi eliberate doar de catre Consulatul Romaniei in Turcia , in cazul meu de catre Consulatul Romaniei in Izmir.M-am apucat sa intru pe siteul Econsulat si sa fac cerere pentru declaratia de celibat si certificatul de cutuma de legislatie si scrie ca: După verificarea cererii de către Consulat, veți primi pe adresa dumneavoastră de email un mesaj privind parcurgerea următorilor pași. Efectiv nu stiu ce sa fac sa plec sa nu plec si sa astept sa imi verifice cei de la consulat cererea. Am inteles ca dupa ce o verifica primesc acceptul sa ma programez .Problema este ca nu stiu cat dureaza pana previzualizeaza ei cererea mea , nu stiu cat de repede poti obtine o data de programare.Aceste doua acte chiar nu se pot face la notar in Romania avand in vedere ca la consulat tot de catre un notar sunt facute? De ce trebuie sa fim pusi pe drumuri atat ba mai mult daca autoritatile din Romania imi explicau exact ce acte am nevoie faceam treaba cu Consulatul din timp dar nu am stiut , cei din Romania mereu au zis ca am toate actele.Am ajuns sa simt frustrari si stare de dezamagire cand vad ca una mi se zice si alta trebuie sa fac si ca trebuie sa aflu pe parcurs.De fiecare data cand i-am intrebat pe cei de la primaria de care apartin , mi-au zis ca adeverinta de celibat este aceeasi cu certificatul de cutuma dar nu sunt una si acelari lucru se pare.In adeverinta mea de celibat scrie ca pe marginea certificatului meu de nastere sunt urmatoarele mentiuni ....data la care am fost casatorita si data la care am divortat si nu scrie ca in momentul de fata sunt necasatorita . Certificatul de cutuma de legislatie are mai multe pagini si sunt specificate lucruri din legislatie legate de casatorie , bigamie etc si se trec inclusiv datele viitorului sot si ca suntem eligibili ca sa ne casatorim etc.In acelasi timp Adeverinta de Celibat ( luata de la starea civila din Romania )nu e acelasi lucru cu Declaratia de Celibat ( cea de care zic ei ca se face numai la consulat),in adeverinta de celibat scrie cand m-am casatorit cand am divortat si nu scrie ca in momentul de fata sunt necasatorita in acea declaratie de celibat se mentioneaza tot asa datele mele personale si datele viitorului sot si ca declar ca nu sunt casatorita si ca sunt eligibla sa ma casatoresc in Turcia etc. In concluzie actele sunt : certificat de casatorie cu mentiunea divort multilingv , certificat de nastere cu mentiunea divort multilingv ,ambele nu trebuie supralegalizate sau apostilate pentru ca Turcia este in Conventia cu Romania in acest sens , adeverinta de celibat de la primarie din Romania apostilata de catre prefectura de care apartin apoi tradusa in limba turca si apostilata , declaratia de celibat care se face doar la sectia notariala de la consulatul Romaniei in Turcia apoi tradusa si supralegalizata , certificat de cutuma de legislatie care se pare ca se face tot la consulatul Romaniei din Turcia apoi tradus in lb turca si supralegalizat acolo in Turcia.Imi poate da cine un sfat legat de tot ce am scris?Chiar nu pot face declaratia de celibat ( avand deja adeverinta de celibat) in Romania la notar si Certificatul de Cutuma de legislatie tot in Romania la notar?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
RoxanaRRR, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot obtine "nulla osta " in romania sau trebuie neaparat sa ma prezint in italia la ambasada romaniei? Damaris28 Damaris28 Buna seara, Intentionez sa ma casatoresc in Italia cu un cetatean italian. Momentan sunt in Romania si printre altele vreau sa rezolv problema cu \"NULLA ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain costa rica mirelapieptea mirelapieptea Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean din Costa Rica Pentru a putea depune dosarul pentru la starea civila sector 3 Bucuresti, ne mai trebuie un ... (vezi toată discuția)