avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate dan.nastase

Activitate dan.nastase

Cu siguranta am depun toate documentele pe care le voi primi de la dealer si poze cu partea frontala a masinii din care sa reiasa DRL, precum si detalii ale comutatorului din interiorul masinii.

Intre timp am sapat dupa partea cu avertismentul si din art 95 alin 1 inteleg ca sta la latitudinea agentului constatator sa te "arda" cum considera dumnealui.
"Încălcarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, altele decât cele care întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment ori cu amendă ca sancţiune principală şi, după caz, cu una dintre sancţiunile contravenţionale complementare prevăzute la art. 96 alin. (2)."
Va multumesc pentru raspunsul care imi intareste cele constatate, insa vin cu urmatoarea dilema. Avand in vedere ca am fost oprit de un agent aflat intr-o autospeciala de "Politia Rurala" care nu era echipata cu camera video, cum trebuie facuta intampinarea catre Instanta si ce documente trebuie sa prezint pentru sustinerea celor prezentate de mine.

O intrebare de novice in relatia cu agentii de circulatie, care de 4-5 ani nu a luat nici macar un avertisment cu toate ca am parcurs cateva sute de mii de km, chiar era nevoie de amenda si puncte penalizare pentru o abatere de asemea "gravitate"? Retin eu bine ca prima "pedeapsa" din codul rutier este avertisment?
Buna seara,

Astazi, 01.04.2018 in localitatea Bucu, judetul Ialomita, am fost oprit si sanctionat cu 2 puncte de amenda si 2 puncte de penalizare, pentru ca ma deplasam "fara a utiliza luminile de intalnire pe drumul national - european" fapta savarsita fiind prevazuta la art. 44, alin 2.

Mentionez ca autorismul pe care il conduceam are sistemul DRL (Daytime running lamp / light) ceea ca inseamna ca autoturismul nu se poate deplasa fara a avea lumini aprinse pe partea frontala.

Dupa ce am achitat contravaloarea amenzii, am vrut sa verific articolele invocate si am constatat ca alin 2 al art 44 s-a modificat in data de 22.09.2017 astfel:
"(2) În circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule şi
tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru
circulaţia diurnă." mai pe scurt modificarea aparuta se refera la "luminile pentru circulaţia diurnă." unde conside ca ma incadrez.

Avand in vedere modificarea apararuta considerati oportuna contestarea PV?

PS Am citit nenumarate opinii, exprimate pana la data modificarii sus mentionate, care recomandau ca aceste constestatii sa nu fie facute, insa nici una dupa data respectiva.