Am incercat sa dau toate informatia relevanta, dar incerc sa clarific aici. Contractul de furnizare a fost incheiat intre chiriasul si furnizorul, deci - titularul contractului de furnizare a fost chiriasul.
Proprietarul casei nu a semnat nici un acord la contractul aceasta - dar chiriasul a avut un contract de inchirirere a spatiului legal - si ca o consecinta ma gandesc ca a avut dreptul de a incheia contact de furnizare cu cineva.
Fiind-ca proprietarul nu era trecut in contract, nici nu a avut cum sa urmareasca plata facturilor.
Intrebarea este daca furnizorul de apa are acoperire legala sa refuza bransarea la apa, dupa cererea proprietarului, fiind-ca exista o datorie intre ei si fostul chirias - sau daca au cum sa impuna proprietarul casei sa achita datoria chiriasului.
O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent.
Dupa 2-3 ani, chiriasii au fost scosi prin instanta si executor judecatoresc din cauza neplata. Au plecat cu utilitatile debransate din cauza neplata la furnizori. Acuma proprietarul vor sa redeschida bransamentele. La current (ENEL) nu a fost nici un fel de problema. S-a facut un contract nou, si a 2-a zi a functionat.
La apa (RAJA) este o problema. Ei spun ca datoria este legat de bransament, nu de persoana/firma cu care a fost incheiat un contract. Adica proprietarul la cladire trebuie sa plateasca factura lui fostul chirias daca vrea apa in casa.
Este correct asa? Se poate refuza bransare la o cladire din cauza datorii la un fost chirias? Proprietarul la cladire nu a fost parte din contractul respectiv.