Nici eu nu sunt familiarizata cu pensiile militare , daca spuneati asta de la inceput nici nu postam nimic . Toate raspunsurile primite se refereau la pensiile civile , reglementate de legea 263/2010 . Si da , legatura dintre cei 12,5% si 1784 lei este ca valoarea punctului de pensie in vigoare astazi creste cu acel procent , rezultand noua valoare a acestuia ( 1784 lei ) . NU se indexeaza valoarea pensiilor , ci acestea cresc prin cresterea valorii punctului de pensie . Cum se va proceda cu pensiile militare , nu am idee .
Pentru lamurire definitiva era bine sa postati punctajul mediu anual cu toate cele 5 cifre de dupa virgula.
Pai , in sept 2019 , punctul de pensie s-a marit de la 1100 lei la 1265 lei , in sept 2020 la 1442 lei , iar in ian 2022 , la 1586 lei . In ian 2023 , daca toate merg conform asteptarilor , va fi de 1784 lei . De fiecare data cand creste valoarea punctului de pensie , fireste , creste si valoarea pensiei . De unde va ies dvs. 519 lei diferenta ?
Pensia va fi 3185 brut si 3067 net.
Este foarte posibil sa fie o diferenta de 1 leu in plus sau minus pe motiv ca eu nu am control total pe punctajul mediu anual.
Pensia va fi 3185 brut si 3067 net.
Este foarte posibil sa fie o diferenta de 1 leu in plus sau minus pe motiv ca eu nu am control total pe punctajul mediu anual.
Stimate/a @Rokvit , singura marire de pensie preconizata este prin indexarea valorii punctului de pensie cu 12,5% , aceasta e propunerea . Vom sti sigur doar dupa adoptarea in Parlament a Legii Bugetului . Daca ramane asa , valoarea punctului de pensie va fi 1784 lei . Puteti sa va calculati usor ce pensie veti avea , luati punctajul dvs. de pensie ( il gasiti pe cupon , in stanga-jos ) , il inmultiti cu 1784 si aflati pensia bruta . Din suma rezultata , scadeti 10% din ceea ce depaseste 2000 lei ( impozitul datorat ) , si obtineti valoarea neta a pensiei dvs.