avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, vă supun atenției următoarea speță ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, vă supun atenției următoarea speță și rog răspunsuri ...

Bună ziua, vă supun atenției următoarea speță și rog răspunsuri competente cu argumentele aferente.
Fiica mea cetățean român, cu domiciliul în Cipru (CRDS), are un copil (, fetița) dintr-o coabitare (concubinaj) cu un cetățean cipriot. Acesta a recunoscut copilul și după aproximativ 2 ani a părăsit domiciliu unde locuiau cu chirie, iar cele două și în prezent trăiesc singure de aproximativ 4 ani. Fiica mea a reușit în instanță să obțină pensie alimentara (hotărâre definitivă) și conform acesteia îngrijirea, supravegherea și domiciliu fetiței la ea. Pe rol este încă procesul de custodie comună chiar dacă fiică-mea are în grija copilul și are statutul de single mother. A trecut mult timp și tergiversări, amânări etc. Cf legislației din Cipru
Întrebarea mea este, de ce încălcare a legii se poate face pasibila fiica mea dacă pleacă în excursie în România, bineînțeles cu acordul scris al tatălui, și nu se mai întoarce în Cipru.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:20, 11 Octombrie 2023
Răpire internațională de copil. Sa ceara la locuinta copilului sa fie la mama în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap din capcana acestei casnicii!!! mateiluminita-17 mateiluminita-17 ce risc daca parasesc casa impreuna cu fetita mea de 6 ani inainte de divort.Mentionez ca sunt casatorita cu un cetatean cipriot si locuim in cipru.#-o (vezi toată discuția)
Decădere din drepturile parintesti andreinikoleta andreinikoleta Este posibil ca o mama sa fie decazuta din drepturi fara a fi anuntata de existenta unui proces? (vezi toată discuția)
Incredintare minor cu dubla cetatenie lale lale Buna ziua!in urma unui concubinaj de 7 ani cu un cetatean italian a rezultat o fetita recunoscuta de acesta.eu cu fetita de doi ani locuim singure.nici unul ... (vezi toată discuția)