avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa scap din capcana acestei casnicii!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa scap din capcana acestei casnicii!!!

ce risc daca parasesc casa impreuna cu fetita mea de 6 ani inainte de divort.Mentionez ca sunt casatorita cu un cetatean cipriot si locuim in cipru.#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters253612 , utilizator 19:52, 25 Mai 2012
Interesaţi-vă care sunt consecinţele acestu fapt în dreptul cipriot.
Nu te-as sfatuii sa parasesti domiciliul impreuna cu fetita ca s-ar putea sa te incadrezi la parasire de domiciliu si rapire de minor. Parasirea de domiciliu nu ar fi foarte grav dar rapirea de minor este deci incearca sa gasesti o solutie care sa va protejeze pe amandoi. Daca ai casatoria inregistrata si rezidenta (uitate la noul cod civil si vezi daca te incadrezi in conditiile enumerate) In Romania iar sotul tau este de acord intru totul si da o declaratie la Notar si apostilata acolo (tradusa si legalizata in Ro) si aici asi mentiona : cu cine v-a locuii copilul si unde, numele dupa divort, pensie de intretinere si ca este de acord cu ceea ce hotarati impreuna atunci divortul in Romania v-a fi usor de obtinut iar el nu este necesar sa fie prezent ci doar instiintat. In cazul in care sunteti de acord v-a fi chiar foarte usor si nimeni nu are de suferit. Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă supun atenției următoarea speță și rog răspunsuri ... Rokvit Rokvit Bună ziua, vă supun atenției următoarea speță și rog răspunsuri competente cu argumentele aferente. Fiica mea cetățean român, cu domiciliul în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am și eu o întrebare eu și soțul meu suntem căsătoriți ... Maria 20 Maria 20 Bună ziua am și eu o întrebare eu și soțul meu suntem căsătoriți în Cipru am înregistrat căsătoria și în România și acum ași vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de un sfat, ... gatoula gatoula Buna ziua, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de un sfat, am dubla cetatenie deci si Romana, cu domiciliu in strainate acum m\'am intors acasa si ma ... (vezi toată discuția)