avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decădere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decădere din drepturile parintesti

Este posibil ca o mama sa fie decazuta din drepturi fara a fi anuntata de existenta unui proces?
Cel mai recent răspuns: afrodhitee , utilizator 21:14, 29 Octombrie 2016
Buna seara,
Teoretic NU!
atunci cum a putut calatori tatal cu copilul fara acordul meu?
Buna ziua,
Probabil ca a solicitat o sentinta in instanta care sa suplineasca acordul dar asta nu inseamna ca ati fost decazuta din drepturile parentale.
Se poate daca dovedeste ca dumneavoastra, din rea vointa, nu i-ati dat acordul notarial. conform art. 18 alin. 2 din Legea nr. 272/2004.
Nimeni nu are dreptul sa ingradeasca dreptul minorului la a calatori.
eu am o fetita in varsta de 1 an si 8 luni cu un cipriot. Pe data de 17.02.2016 am venit in romania sa mi vizitez ceilalti 2 minori din alta relatie. acest domn cipriot mi a ttrimis mesaje de amenintare ca daca ma mai intorc inapoi in cipru voi avea mari probleme.Sigur ca nu aveam ce probleme sa am doar ca el incerca sa m,a sperie. Problema este ca eu nu am avut bani sa contactez un avocat pt a deschiode proces pt custodia copilului si nici nu stiu nimic despre fetita de tot acest tim, tatal refuza comunicarea. Nu am fost nici instiintata de existenta vre unui proces. nu imi explic cum a plecat cu ea in anglia in vacanta? cineva ma invatat sa trimit o scrisoare protectiei copilui prin care sa intreb de situatia copilului dar nu cred ca mi va raspunde cineva. am vazut cu ochii mei cat suntem de neindreptatiti noi romanii, ei si apara pe ai lor. dorinta mea este sa iomi vad copilul , ce ma sfatuiti sa fac?Credeti ca mai am vre o sansa?
cautati pe portal just.ro sa vedeti daca a fost proces. Chiar si pentru suplinirea acordului ar fi trebuit sa fiti informata despre proces.

Alte discuții în legătură

Pot călători cu copilul din anglia către spania fără declarație de la soțul meu ? RoxanaAndrei21 RoxanaAndrei21 Buna ziua !As dorii sa stiu daca pot calatorii cu minorul din Anglia catre Spania printr-o agentie de turism copilul fiind cetatean Roman nascut in Anglia fara ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Minor adoptat in străinătate de actualul soț Oreo Oreo Copilul a fost adoptat in străinătate de actualul soț . Am divorțat de tatal natural a copilului minorul a fost încredințat mie bineinteles ca nu am avut ... (vezi toată discuția)