avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pot călători cu copilul din Anglia către Spania ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pot călători cu copilul din Anglia către Spania fără declarație de la soțul meu ?

Buna ziua !As dorii sa stiu daca pot calatorii cu minorul din Anglia catre Spania printr-o agentie de turism copilul fiind cetatean Roman nascut in Anglia fara procura de la tatal copilului ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 12 Februarie 2018
Buna seara!

Nu puteti calatori cu copilul intr-o alta tara daca nu aveti acordul (procura) tatalui.
Sunt si cateva exceptii care permit calatoria cu minorul intr-o alta tara, cum ar fi decesul tatalui, divortul si incredintarea minorului exclusiv dvs. printr-o hotarare judecatoreasca, daca tatal este declarat diaparut sau a fost decazut din drepturile parintesti.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia tatatlui prin care isi exprima acordul pt calatorie e necesara numai la iesirea din Romania Cum dvs iesiti din Anglia, nu ii interezeaza pe englezi daca tatal e de acord sau nu, asa ca nu va trebuie decat actele de calatorie- pasaport sau ce aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)
Minor adoptat in străinătate de actualul soț Oreo Oreo Copilul a fost adoptat in străinătate de actualul soț . Am divorțat de tatal natural a copilului minorul a fost încredințat mie bineinteles ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)