avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de imputernicirea tatalui ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de imputernicirea tatalui ?

as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in luna lui iulie as dori sa plec in tara fara tatal fetitei altii imi spun ca nu am nevoie de imputernicirea tatalui daca am pasaport alti ca nu pot pleca fara imputernicire si daca am pasaport.nu stiu ce sa fac?daca m/ati ajuta sa stiu ce sa fac in legatura cu imputernicirea.tin sa precizez ca nu suntem casatoriti incaaa:Dsi daca pot calatori cu avionul cu fetita?iar eu mai am dreptul de a calatori cu avionul daca imi expira pasaportul in luna in care vreau sa calatoresc?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:56, 15 Iulie 2011
Aveti nevoie , chiar daca copilul are pasaport de declaratia tatalui ca este de acord sa plecati din tara cu copilul.In acest scop apelati la un birou notarial
Bineinteles ca ai nevoie de acceptul tatalui,altfel risti sa nu te poti imbarca si mai pierzi si banii.Tu poti calatori linistita cu buletinul,sau daca si asta este expirat iti poti lua o legitimatie provizorie de calatorie de la ambasada.
Nu se poate face un pasaport fara acordul ambelor parinti . Odata facuta , cred ca exista si acordul de calatorie . De ce ar mai trebui si o procura ?
Procura speicala trebuie sa cuprinda:

- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor;
- scopul deplasarii;
- ruta urmata pana in statul de destinatie;
- statul sau statele de destinatie;
- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv;
- indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
- este necesar, de asemenea, pasaportul minorului
Probabil ca suntem o tara mai birocratica !!!
Am o sora si un frate care traiesc in strainatati . Cand vin cu copii cu avionul nu au avut niciodata imputernicire de la sot sau sotie . Recent , acum o saptamana fratele era in Romania si urgent trebuia sa vina si ei , sotia cu copilul in Romania . Au venit cu masina fara problema , desi la intrare in tara exista control la vama . Nu l-a intors nimeni pe ei !!!!

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori cocosmin cocosmin Salut Am o nelamurire..... Cum pot sa plec in vacanta cu avionul in Romania cu nepoata mea minora (mentionez ca locuiesc in spania)Ea este trecuta in ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)