avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara

Buna ziua,
Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca necesetica vreun act de imputernicire din partea parintilor pentru a iesi din tara numai cu bunica lui.Stim ca pentru a iesi din Romania necesita dar pentru a iesi din Spania???????????Va pleca cu avionul nu stiu daca e important.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sebas05 , utilizator 20:24, 19 Mai 2009
Nu stim care este legislatia in Spania.....dar ce importanta are, de vreme ce persoana care va insoti copilul si vor cxalatori impreuna (in acest caz bunica) trebuie sa aiba acordul expres a parintilor pentru a putea parasi tara. Si cand zic acordul expres al parintilor ma refer la procura autentica.
Aveti grija ca la iesirea din Romania , politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora daca este titular al unui pasaport individual (carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:
- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;
- statul (statele de destinatie);
- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;
- datele de identitate ale insotitorului respectiv;
- extrasul de cazier judiciar al insotitorului;
Multumesc de ajutor ...dar pe mine ma intereseaza la iesirea din Spania daca imi trebuie aceleasi acte ????Oricum cred ca aici depinde de legea de aici din Spania.Acum cativa ani a plecat cu autocarul si nu a fost necesar absolut nimic cu toate ca ii facusem bunicii o procura!!!!!ideea era sa nu "arunc" iar 80€ pe aceste acte si sa nu-mi foloseasca.Cred ca voi suna la aeroport caci pe aici notarii cica nu stiu#-o.
Multumesc inca odata de ajutor
o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Insotire minor in strainatate alextranced alextranced buna seara, la inceputul lunii iulie voi pleca impreuna cu fratele si varul meu in Italia, varul are 17 ani....are procurile notariale facute pt ambii ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara bIuuu bIuuu Buna ziua Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati: Am o fata de 16 ani care vrea sa mearga la vara in Spania la rude,eu fiind despartita mi-a fos ... (vezi toată discuția)