la inceputul lunii iulie voi pleca impreuna cu fratele si varul meu in Italia, varul are 17 ani....are procurile notariale facute pt ambii parinti pe numele meu,am inteles ca eu trebuie sa imi scot cazier ?!
nelamurirea pe care o am este urmatoarea : se poate cumva modifica perioda inscrisa pe procuri? sau putem pleca putin mai devreme?
Minorul care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora sau minorul care este titular al cartii de identitate si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta:
- o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv,
- extrasul de cazier judiciar.
Prin urmare, declaratia notariala trebuie sa cuprinda expres perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria.
va multumesc pt raspunsuri
perioada este trecuta pe acte 15 iulie - 1 sept..nu exista vreo cale sa se poata modifica perioada fara sa facem alte procuri? costa prea mult.
si vad ca imi trebuie cazier pana la urma,la motiv eliberare ce scriu ? insotire minor in strainatate?