avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de imputernicirea tatalui ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de imputernicirea tatalui ?

as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in luna lui iulie as dori sa plec in tara fara tatal fetitei altii imi spun ca nu am nevoie de imputernicirea tatalui daca am pasaport alti ca nu pot pleca fara imputernicire si daca am pasaport.nu stiu ce sa fac?daca m/ati ajuta sa stiu ce sa fac in legatura cu imputernicirea.tin sa precizez ca nu suntem casatoriti incaaa:Dsi daca pot calatori cu avionul cu fetita?iar eu mai am dreptul de a calatori cu avionul daca imi expira pasaportul in luna in care vreau sa calatoresc?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:56, 15 Iulie 2011
diana claudia a scris:

as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in luna lui iulie as dori sa plec in tara fara tatal fetitei altii imi spun ca nu am nevoie de imputernicirea tatalui daca am pasaport alti ca nu pot pleca fara imputernicire si daca am pasaport.nu stiu ce sa fac?daca m/ati ajuta sa stiu ce sa fac in legatura cu imputernicirea.tin sa precizez ca nu suntem casatoriti incaaa:Dsi daca pot calatori cu avionul cu fetita?iar eu mai am dreptul de a calatori cu avionul daca imi expira pasaportul in luna in care vreau sa calatoresc?

Acordul parintilor este solicitat la iesirea din Romania, nu la intrare. Daca si dumneavoastra si fetita calatoriti cu pasapoarte romanesti, pentru a calatori spre Romania nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Dar nu veti putea iesi cu fetita din Romania fara acordul tatalui. Conditiile de iesire din tara a minorilor cetateni romani sunt reglementate prin Legea 248/2005 (a se vedea in special art. 30 si urmatoarele): [ link extern ]
Puteti folosi pasaportul pentru a calatori in tot spatiul UE pana la data expirarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori cocosmin cocosmin Salut Am o nelamurire..... Cum pot sa plec in vacanta cu avionul in Romania cu nepoata mea minora (mentionez ca locuiesc in spania)Ea este trecuta in ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)