intr-o actiune referitoare la plângerea împotriva încheierii de carte funciară, X (sot) alaturi de Y (sotie) au calitatea de parati. In proces se invoca de catre avocatul reclamantului ca de la dosar se intelege ca doar paratul X (sotul) contesta cele mentionate de reclamant in raspunsul la intampinare si ca astfel se prezuma ca Y, sotia paratului X impreuna cu care se detine imobilul in devalmasie, nefiind metionata in acea contestare, ca nu este de acceasi parare cu sotul X. Exista un art in CPC care ne indica ca actiunea/ apararea facuta de unul dintre soti se considera facuta si in numele celuilalt sot ?
detin impreuna cu o alta persoana un teren in indiviziune, Acest teren inconjoara cele doua case care ne apartin separat fiecaruia dintre noi (vorbesc in speta de un duplex). Calea de acces spre case este comuna. Cealalta persoana incearca sa ma sicaneze si imi interzice patrunderea in curte cu masina considerand ca el detine un procent mai mare din teren. Confirm faptul ca acesta are un procent mai mare din terenul aflat in indiviziune. Aceasta persoana a tot schimbat lacatele usii ca sa imi interzica patrunderea in curtea imobilului cu masina. Eu am spart lacatele. In acest moment acesta mi-a facut plangere penala in acest sens (spargerea lacatului si patrunderea pe terenul aflat in indiviziune). Va rog sa ma ajutati a intelege daca aceasta persoana are dreptul sa imi ingradeasca dreptul de folosinta a bunului comun aflat in indiviziune. As fi recunoscator daca ma puteti ajuta si cu un art din codul civil. De asemenea, ce opinie aveti in ce priveste plangerea penala ?