avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate toto75

Activitate toto75

Multumesc mult.
Dar retinerile sunt corecte ? ( sanatate 6.5% si 6 % ,impozit 16 % ).
Contributia pentru concedii si indemnizatii 0.85 % trebuie sa si-o plateasca el separat?
Cum procedati cei care aveti astfel de situatii?
Buna ziua. Asociatul unic care este si administratorul societatii nu vrea sa fie angajat al acesteia, deci sa beneficieze de salariu . Pana acum el a beneficiat de o indemnizatie lunara la care retineam impozitul pe salariu 16% si sanatatea 6.5 %, respectiv sanatate 6 % pentru societate.
Dupa cum bine stim administratorul unui SRL nu are contract de mandat ( sau trebuie incheiat in cazul in care este administrator?)

Intrebarea mea este - dupa noua modificare a legii 31/1990, in care se spune ca veniturile realizate in baza unui contract de mandat sunt asimilate salariilor decurgand din acestea obligativiatea platilor CAS, CASS, Impozit salarii , Somaj, ce retineri am la indemnizatia administratorului ( care este asociatul unic al societatii) si anume: ca si pana acum impozit si sanatatea, sau trebuie sa retin toate contributiile ca si in cazul unui salariat ?

Mentionez ca el este asigurat la casa de pensii in baza unui contract de asigurare ca asociat unic iar de acolo i s-a spus ca daca nu este salariat poate sa isi plateasca in continuare cotizatia in baza acestui contract.
Va rog mult , cei care aveti astfel de cazuri spuneti-mi si mie cum sa procedez ca sunt tare confuz.
Va multumesc!