Comitetul executiv a fost si este de ,,forma''.Membrii comitetului nu cunosc legea si nici nu se implica in activitatea asociatiei.Fostul administrator a reusit sa-i ,, lamureasca'' ca asa este corect,cu sediul asociatiei pe adresa administratorului.Degeaba ne-am contrazis cu dumneaei eu si cu actualul administrator.In plus,cand a depus dosarul la judecatorie,nu a avut intocmit un contract de comodat ca si dovada de sediu,iar procesul verbal al AG era o harababura totala,in care in loc de sediu,a folosit cuvantul domiciliu si pe deasupra nu era trecuta nici noua adresa.In loc sa ceara toate acestea in procesul verbal,dumneaei le-a mentionat in cererea depusa la judecatorie.Cu toate aceste lipsuri cei de la judecatorie au dat initial sentinta favorabila confundand probabil cererea cu procesul verbal.Problemele au aparut cand am mers la ANAF cu sentinta pentru schimbarea certificatului fiscal,acestia dorind o copie dupa contractul de comodat depus la judecatorie,care evident nu exista.Acestia au facut o adresa catre judecatorie ,in urma careia cred ca acestia si-au dat seama de eroarea facuta si au emis din oficiu o indreptare de eroare materiala,in care dispun doar modificarea comitetului executiv nu si a sediului asociatiei.Ei sustin ca noua hotarare nu schimba efectele primei sentinte,in cazul asta nu stiu de ce au mai dat-o.Oricum,o bulibaseala care ne-a costat o gramada de timp si plimbari,care nu s-ar fi produs daca am fi procedat cum trebuie de la bun inceput.Va multumesc mult pentru sfaturi, au fost de folos !
Fostul sediu a fost pe apartamentul administratorului(membru al asociatiei ),asociatia nu are un spatiu dedicat activitatii propriu zise,la noi banii se strang personal de catre administrator la o anumita data.La insistenta fostului administrator,transferul de sediu s-a facut pe noul administrator ,care nu locuieste in condominiu(locuieste pe o alta strada din oras).Activitatea o desfasoara tot ca fostul administrator,mergand dupa incasari la oameni.Banii,actele(facturi curente,fond de rulment) sunt la noul administrator,iar la mine(presedinte asociatie)au ramas actele vechi(arhiva asociatiei).Eu as dori sa schimb din nou sediul asociatiei pe adresa scarii mele de bloc si sa ramana fixat pe acel loc,sa nu se mai schimbe de fiecare data cand se schimba administratorul.Cred ca aceasta ar fi cea mai buna solutie.
Deci sa inteleg ca sediul asociatiei nu poate fi decat in interiorul condominiului,si nu poate fi schimbat pe alta adresa din exteriorul acestuia?Va multumesc.
Tocmai asta am facut,dar dupa cum am mentionat mai sus,judecatoria a emis din oficiu o indreptare de eroare in care se specifica ca s-a schimbat doar comitetul executiv nu si sediul asociatiei.As vrea sa stiu daca aceasta indreptare de eroare emisa ulterior modifica sentinta anterioara de schimbare a sediului si daca trebuie sa fac apel la aceasta decizie a judecatoriei.Pe viitor dupa clarificarea situatiei la judecatorie si la ANAF,vreau sa schimb din nou sediul cum a fost initial,pe adresa asociatiei,fara nr. de apartament,eventual trecuta o scara de bloc si sper sa nu mai intampin aceleasi dificultati la judecatorie si ANAF ca in cazul de fata.
In luna Decembrie 2017 fostul administrator(proprietar de imobil in asociatie)a renuntat la functie si asociatia a fost preluata de un nou administrator.In procesul verbal intocmit s-a mentionat schimbarea sediului asociatiei,de pe adresa fostului administrator(apartament in asociatie),pe adresa noului administrator care nu este la noi in asociatie.
S-a dat o sentinta civila in acest sens,cu toate acestea ANAF nu doreste sa opereze modificarea,solicitand judecatoriei contractul de comodat sau inchiriere depus la dosar.Intre timp judecatoria a emis o hotarare de eroare materiala la respectiva sentinta,in care se specifica ca s-a schimbat doar comitetul executiv,nu si sediul asociatiei.As vrea sa stiu daca ramane valabil sediul noului administrator ca si sediu de asociatie si daca ANAF-ul trebuie sa puna in aplicare sentinta cu sau fara contract de comodat.As vrea sa va mai intreb daca pe viitor este posibila schimbarea din nou a sediului asociatiei, de data aceasta cu adresa
la holul parterului unei scari din asociatie si ce implica aceasta operatiune.Va multumesc !!!