In luna Decembrie 2017 fostul administrator(proprietar de imobil in asociatie)a renuntat la functie si asociatia a fost preluata de un nou administrator.In procesul verbal intocmit s-a mentionat schimbarea sediului asociatiei,de pe adresa fostului administrator(apartament in asociatie),pe adresa noului administrator care nu este la noi in asociatie.
S-a dat o sentinta civila in acest sens,cu toate acestea ANAF nu doreste sa opereze modificarea,solicitand judecatoriei contractul de comodat sau inchiriere depus la dosar.Intre timp judecatoria a emis o hotarare de eroare materiala la respectiva sentinta,in care se specifica ca s-a schimbat doar comitetul executiv,nu si sediul asociatiei.As vrea sa stiu daca ramane valabil sediul noului administrator ca si sediu de asociatie si daca ANAF-ul trebuie sa puna in aplicare sentinta cu sau fara contract de comodat.As vrea sa va mai intreb daca pe viitor este posibila schimbarea din nou a sediului asociatiei, de data aceasta cu adresa
la holul parterului unei scari din asociatie si ce implica aceasta operatiune.Va multumesc !!!
Orice este posibil prin AG a asociatiei.
In mod normal la constituirea asociatiei se trece ca adresa a sediului, adresa postala fara nr de apartament.
In AG se poate hotara ca adreasa sediului social sa nu mai fie ......, ci adreasa .....
Cu acea hotarare a AG, mergeti la judecatorie sa va faca modificarea.
Tocmai asta am facut,dar dupa cum am mentionat mai sus,judecatoria a emis din oficiu o indreptare de eroare in care se specifica ca s-a schimbat doar comitetul executiv nu si sediul asociatiei.As vrea sa stiu daca aceasta indreptare de eroare emisa ulterior modifica sentinta anterioara de schimbare a sediului si daca trebuie sa fac apel la aceasta decizie a judecatoriei.Pe viitor dupa clarificarea situatiei la judecatorie si la ANAF,vreau sa schimb din nou sediul cum a fost initial,pe adresa asociatiei,fara nr. de apartament,eventual trecuta o scara de bloc si sper sa nu mai intampin aceleasi dificultati la judecatorie si ANAF ca in cazul de fata.
Deci sa inteleg ca sediul asociatiei nu poate fi decat in interiorul condominiului,si nu poate fi schimbat pe alta adresa din exteriorul acestuia?Va multumesc.
Am o intrebare: sediul propriu-zis, adica acolo unde va desfasurati activitateade fiecare zi a as. prop. este stabilit undeva, aveti un spatiu destinat acestei activitati sau activitate se desfasura in locuinta fostului presedinte?