Asociația de care este vorba are adresa, de la înființare, la adresa administratorului în funcție la data înființării, astfel că toată corespondența sosește la el. Ne-am gândit că ar fi bine să modificăm această adresă cu cea la care se află biroul de încasări și toate documentele asociației, un oficiu amenajat la parterul unei scări de bloc.
Problema este că nu avem dovada proprietății spațiului la care dorim să stabilim sediul, știu că toate persoanele juridice, la înființare sau deschidere de punct de lucru trebuie să facă această dovadă.
Daca adresa de corespondenta a asociatiei a fost mentionata in statut, atunci trebuie convocata adunarea generala si, cu acordul a cel putin 2/3 din randul membrilor, se poate schimba statutul. Dupa modificarea statutului, se trece si se inregistreaza la judecatoria la care asociatia a primit personalitate juridica.
Daca adresa de corespondenta nu a fost trecuta in statut, atunci presedintele asociatiei va trimite o notificare la fiecare furnizor, prin care se aduce la cunostinta n oua adresa de corespondenta.
Nu va mai complicati cu modificarea statutului, ci faceti notificari, asa cum v-a sfatuit si @armenteros, catre beneficiari cu noua adresa de corespondenta. Aceasta poate fi un alt apartament sau cutia postala nr.......
Ideea este ca postasul sau curierul furnizorilor sa stie unde sa puna corespondenta.
Da, mulţumesc pentru sugestii, sunt foarte bune dar nu am terminat.
Acum, de dimineaţă, m-am uitat pe actele asociaţiei şi am constatat următoarele:
- Există 2 statuturi, unul de la înfiinţare, în 1997, care are ataşat şi acordul de asociere (lipseşte lista imobilelor din condominiu!) al doilea nu este datat şi nu are specificat sediul nicăieri în cuprins, nici măcar în antet;
- Primul statul are adresa sediului în antet, în altă parte nu am găsit-o;
- Niciunul din statuturi nu are ştampilă de la Judecătorie;
- În anul 1998 este eliberat nr. de înregistrare fiscală (cod fiscal) pentru AP având sediul la o altă adresă, cea pe care intenţionam să o schimbăm acum:O
- Am mai găsit o încheiere din noiembrie 1997 prin care se admite cererea asociaţiei de modificare a statutului AP, fără să am vreun indiciu asupra modificărilor, poate doar să fie vorba de al doilea statut;
- Între timp, dar nu ştiu în ce an, asociaţia s-a scindat.
Preşedintele asociaţiei a plecat pe mări şi mi-a delegat mie atribuţiile printre care şi organizarea AG a proprietarilor având pe ordinea de zi şi schimbarea sediului, propunere aprobată de Adunarea generalăX-(
Daca presedintele va delegat pe dumneavoastra, inseamna ca sunteti membru in comitet si vicepresedinte al asociatiei in acest moment.
Asa ca aveti 90 de zile la dispozitie, conform legii, sa convocati adunarea generala (si-acum este momentul favorabil pentru ca in primul trimestru este obligatoriu convocarea adunarii generale anuale).
La aceasta adunare generala trebuie sa alegeti un presedinte, sa completati comitetul executiv, sa alegeti cenzorii...Pentru aceasta adunare pregatiti un nou statut al asociatiei dv conform legii 230/2007.
Sediul, adresa asociatiei o stabiliti prin hoatararea adunarii generale in acel spatiu pe care-l folositi acum. De exemplu: sediul asociatie de proprietari "Garoafa" este in judetul.....,localitatea..., strada...., nr..., bloc..., scara..., etaj..., spatiu amenajat.
Incepeti si mai reveniti.
Adunarea Generală a avut loc în 11 ianuarie iar pentru pregătirea unei alte adunări, a altui statut nu am timp, alte probleme sunt prioritare.
Nelămurirea mea era legată, în principal, de dovedirea unui drept de proprietate asupra spaţiului unde urmează să declarăm sediul - nu avem niciun act, plan cadastral, etc. care să poată fi depus la judecătorie odată cu cererea de modificare a statutului.
Poate că ar fi trebuit ca AG, o dată cu hotărârea de modificare a sediului, să hotărască şi atribuirea în folosinţa asociaţiei, cu scopul de sediu, a spaţiului de care este vorba. Ideea asta mi-a venit acum.... oare trebuie întocmit plan cadastral?